Petitchef

Medalioane de porc cu sos de smantana & mustar

Felul principal
4 porții
30 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
file de porc sau muschiulet

o legatura de morcovi

200 ml smantana lichida

2 linguri de mustar ( sau 1 lingura mustar normal & o lingura mustar Dijon)

300 ml supa


paste, taitei lati ( eu am folosit spatzle)

sare, piper

3 linguri ulei

Preparare

  • Punem apa destula la fiert, cu putina sare si fierbem pastele. Taiem muschiuletul medalioane de 3-4 cm grosime. Prajim medalioanele in 3 linguri de ulei incins, 4-5 minute pe fiecare parte.
  • Daca nu pare facut, stingem cu putina supa si lasam acoperit, la foc mic sa se patrunda. Timpul asta e relativ, desigur, eu am avut muschiuletul de la un porcusor de casa, tanar, de 7 luni, deci carne frageda. Lasam carnea la cald, in cuptorul caldut.
  • In grasimea lasata de carne, adaugam morcovii taiati rondele, saram & piperam,stingem cu supa si lasam sa fiarba 8 minute.
  • Cand morcovii sunt gata, ii scurgem, si in aceeasi cratita adaugam smantana lichida, dam un clocot si stingem focul. Adaugam sare, piper si mustarul.Scurgem pastele, si servim alaturi de medalioane, sos si morcovei presarati cu patrunjel.

Poze

Medalioane de porc cu sos de smantana & mustar, poza 1Medalioane de porc cu sos de smantana & mustar, poza 2Medalioane de porc cu sos de smantana & mustar, poza 3Medalioane de porc cu sos de smantana & mustar, poza 4Medalioane de porc cu sos de smantana & mustar, poza 5Medalioane de porc cu sos de smantana & mustar, poza 6



Comentarii:

dumitru_a2014
dumitru_a2014, 26/10/2017

O bunătate! Recomand!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Medalioane din muschiulet de porc
Medalioane din muschiulet de porc
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Medalioane gratinate
Medalioane gratinate
6 porții
30 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Cotlet de porc cu ceapa si sos de mustar (reteta video)
Cotlet de porc cu ceapa si sos de mustar (reteta video)
5 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiBurrata sau saculetul cu mozzarella si smantanaBurrata sau saculetul cu mozzarella si smantanaGanache sau combinatia perfecta a ciocolatei cu smantanaGanache sau combinatia perfecta a ciocolatei cu smantana

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: