Petitchef

Fasole cu ciolan afumat

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • In primul rand fasole se fierbe in mod traditional: se schimba apa de trei ori, in a patra apa se pune o ciapa mare tocata, un morcov mare taiat cabulete, obtional se poate pune o bucata de telina si un patrunjel radacina.Ciolanul se pune la fiert.
  • Ceapa se toaca marunt si se pune la calit intr-un strop de ulei. Cand ciolanul a fiert se scoate dupa os si se taie in bucati potrivit de mari.
  • Cand ceapa devine sticloasa se adauga si bucatile de ciolan si se lasa sa se rumeneasca un pic.Apoi se adauga fasolea fiarta cu o parte din zeama in care a fiert si se lasa sa dea in clocot apoi se adauga cam o lingura de bulion si se lasa sa mai clocoteasca vreo 5 minute.
  • La final se stinge focul si se pune patrunjel verde tocat. Se serveste calda cu mamaliguta si muraturi.


Poze

Fasole cu ciolan afumat
Fasole cu ciolan afumat - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

17/10/2013

Delicioasa merci de reteta

(0) (0) Abuz
10/06/2013

Prima

(0) (0) Abuz
22/02/2013

Super buna

(0) (0) Abuz
dia81
dia81, 31/10/2012

N-am indoiala...mancarea o fi delicioasa dar la gramatica doamna bucatareasa esti praf..."ciapa"???"obtional"???"se scoate dupa os"???

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Rulouri de primavara cu somon afumat si mar
Rulouri de primavara cu somon afumat si mar
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Hummus de fasole alba si lapte de cocos
Hummus de fasole alba si lapte de cocos
10 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează