Petitchef

Fasole cu ciolan afumat

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • In primul rand fasole se fierbe in mod traditional: se schimba apa de trei ori, in a patra apa se pune o ciapa mare tocata, un morcov mare taiat cabulete, obtional se poate pune o bucata de telina si un patrunjel radacina.Ciolanul se pune la fiert.
  • Ceapa se toaca marunt si se pune la calit intr-un strop de ulei. Cand ciolanul a fiert se scoate dupa os si se taie in bucati potrivit de mari.
  • Cand ceapa devine sticloasa se adauga si bucatile de ciolan si se lasa sa se rumeneasca un pic.Apoi se adauga fasolea fiarta cu o parte din zeama in care a fiert si se lasa sa dea in clocot apoi se adauga cam o lingura de bulion si se lasa sa mai clocoteasca vreo 5 minute.
  • La final se stinge focul si se pune patrunjel verde tocat. Se serveste calda cu mamaliguta si muraturi.

Poze

Fasole cu ciolan afumat, poza 1
Fasole cu ciolan afumat, poza 2

Întrebări:



Video sugerat

YouTube


Comentarii:

17/10/2013

Delicioasa merci de reteta

(0) (0) Abuz
10/06/2013

Prima

(0) (0) Abuz
22/02/2013

Super buna

(0) (0) Abuz
dia81
dia81, 31/10/2012

N-am indoiala...mancarea o fi delicioasa dar la gramatica doamna bucatareasa esti praf..."ciapa"???"obtional"???"se scoate dupa os"???

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata de fasole boabe-Petitchef
Salata de fasole boabe-Petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Fasole cu ciolan afumat
Fasole cu ciolan afumat
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Fasole cu ciolan afumat
Fasole cu ciolan afumat
6 porții
3 h 15 m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Fasole cu ciolan afumat in paine
Fasole cu ciolan afumat in paine
4 porții
3 h 30 m
Ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: