Petitchef

Friptura de rata cu portocale

Desert
4 porții
45 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se incinge cuptorul la 180 de grade.Se curata si se spala bine ratele , se condimenteaza bine cu sare si piper pe interior si pe exterior.
  • Se umple rata cu sferturile de portocale, ceapa si rondelele de ghimbir. Leaga picioarele fiecarei rate cu o sfoara. Cresteaza pielea de pe toata suprafata cu un cutit bine ascutit.Pune ratele cu pieptul in jos intr-o tava mare si lasa-le la cuptor 2,5 ore. In ultima jumatate de ora da focul la maxim.
  • Folosit in loc de tava clasica un vas de lut roman. El trebuie umplut cu apa si tinut asa 15 minute inainte de a fi introdus in cuptor. Fiind foarte poros, "inghite" multa apa care este eliberata apoi in timpul coacerii. Rata isi lasa multa grasime in timp ce se coace. scurs grasimea asta inainte de a unge rata cu glazura despre care scriu imediat, intrucat am vrut o reteta mai dietetica.
  • Pregateste glazura, amestecand intr-un castron mierea, chimenul, scortisoara si sucul de portocale. Scoate ratele din cuptor si unge-le pe toata suprafata cu glazura. Mai lasa-le inca 15 minute la cuptor mutat rata intr-o alta tava in care am adaugat si sucul de la 2 portocale si 2 clementine, pentru ca vroiam sa aiba un pic de sos.
  • Scoate tava din cuptor, acoper-o cu folie de aluminiu si las-o 30 de minute la racit. A mea a aratat asa:Pune ratele pe un tocator si folosind un cutit bine ascutit desprinde pieptul si aripile. Dupa transarea fripturii, pune carnea in farfurii si serveste cu garnitura. ales ca garnitura morcoviglazurati si cartofi copti.

Rețete inrudite

YouTube

Tarta cu portocale



Poze

Friptura de rata cu portocale
Friptura de rata cu portocale - poza 2
Friptura de rata cu portocale - poza 3
Friptura de rata cu portocale - poza 4

Întrebări:




Comentarii (13):

18/01/2014

Arata foarte bine. Sper sa arate si a me la fel ca este la cuptor.
Multumesc

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/12/2013

0.k.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/03/2014

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
11/01/2014

O sa incerc si eu!

(0) (0) Abuz
21/12/2013

Usor si delicios

(0) (0) Abuz
24/11/2013

Arata f bine, si gustul cred, la fel!

(0) (0) Abuz
07/10/2013

Super bun

(0) (0) Abuz
20/03/2013

Super !!!

(0) (0) Abuz
27/10/2012

Cred ca a iesit super rata ta..dar cred ca trebuia crestata numai pielea..nu si pieptul...:)

(0) (0) Abuz
08/04/2012

E buna aceasta reteta

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura orloff
Friptura orloff
7 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum gătești un piept de rață în tigaie?
Cum gătești un piept de rață în tigaie?
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Carnea de rata – intre da si nu? Carnea de rata – intre da si nu? Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează