Petitchef

Friptura de rata cu portocale

Desert
4 porții
45 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2 rate intregi

2 portocale taiate in sferturi

o ceapa rosie taiata in sferturi

2 radacini de ghimbir taiate rondele

3 linguri de miere

2 lingurite de chimen macinat

2 lingurite de scortisoara

o lingura de suc de portocale

sare, piper negru

o mana de frunze de salata pt servit

Preparare

  • Se incinge cuptorul la 180 de grade.Se curata si se spala bine ratele , se condimenteaza bine cu sare si piper pe interior si pe exterior.
  • Se umple rata cu sferturile de portocale, ceapa si rondelele de ghimbir. Leaga picioarele fiecarei rate cu o sfoara. Cresteaza pielea de pe toata suprafata cu un cutit bine ascutit.Pune ratele cu pieptul in jos intr-o tava mare si lasa-le la cuptor 2,5 ore. In ultima jumatate de ora da focul la maxim.
  • Folosit in loc de tava clasica un vas de lut roman. El trebuie umplut cu apa si tinut asa 15 minute inainte de a fi introdus in cuptor. Fiind foarte poros, "inghite" multa apa care este eliberata apoi in timpul coacerii. Rata isi lasa multa grasime in timp ce se coace. scurs grasimea asta inainte de a unge rata cu glazura despre care scriu imediat, intrucat am vrut o reteta mai dietetica.
  • Pregateste glazura, amestecand intr-un castron mierea, chimenul, scortisoara si sucul de portocale. Scoate ratele din cuptor si unge-le pe toata suprafata cu glazura. Mai lasa-le inca 15 minute la cuptor mutat rata intr-o alta tava in care am adaugat si sucul de la 2 portocale si 2 clementine, pentru ca vroiam sa aiba un pic de sos.
  • Scoate tava din cuptor, acoper-o cu folie de aluminiu si las-o 30 de minute la racit. A mea a aratat asa:Pune ratele pe un tocator si folosind un cutit bine ascutit desprinde pieptul si aripile. Dupa transarea fripturii, pune carnea in farfurii si serveste cu garnitura. ales ca garnitura morcoviglazurati si cartofi copti.

Poze

Friptura de rata cu portocale, poza 1Friptura de rata cu portocale, poza 2Friptura de rata cu portocale, poza 3Friptura de rata cu portocale, poza 4



Comentarii (13):

18/01/2014

Arata foarte bine. Sper sa arate si a me la fel ca este la cuptor.
Multumesc

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/12/2013

0.k.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/03/2014

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
11/01/2014

O sa incerc si eu!

(0) (0) Abuz
21/12/2013

Usor si delicios

(0) (0) Abuz
24/11/2013

Arata f bine, si gustul cred, la fel!

(0) (0) Abuz
07/10/2013

Super bun

(0) (0) Abuz
20/03/2013

Super !!!

(0) (0) Abuz
27/10/2012

Cred ca a iesit super rata ta..dar cred ca trebuia crestata numai pielea..nu si pieptul...:)

(0) (0) Abuz
08/04/2012

E buna aceasta reteta

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de rata la cuptor
Friptura de rata la cuptor
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Friptura de rata la cuptor
Friptura de rata la cuptor
4 porții
2h20m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Friptura de rata
Friptura de rata
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Tarta cu portocale
Tarta cu portocale
8 porții
1h40m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!La ce pot fi folosite cojile de portocale?La ce pot fi folosite cojile de portocale?Carnea de rata – intre da si nu?Carnea de rata – intre da si nu?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: