Povestea Nem-ului de astazi începe în timpul dinastiei Qing, o perioadă în care chinezii erau selectați printr-un concurs o dată pe an.
Doar primii trei candidați puteau intra în palat. Un candidat Fuzhou, citind zile și nopți, nu a mâncat timp de mai multe zile. Soția sa, obosita de a încerca să-l convingă să mănânce, a avut o idee: a facut un aluat fin folosind orez, a pus carnea și legumele în mijloc, apoi l-a rulat pentru a fi usor de degustat. Și astfel NEM a fost inventat.
Ingrediente
6
pentru cca 25 nems :
Preparare
Se da morcovul pe razatoarea cea mare.
Se curata și se toaca prazul. .
Se amesteca cu carnea tocata si cu celelalte ingrediente. Amestecati bine si dati la rece 1 ora.
Umpleți un vas de mică adâncime cu apă caldă și lăsați să se înmoaie foaia de orez. Când este suficient de moale, se pune pe un prosop curat.
Puneti 1 lingura de umplutura pe foaia de orez. Rulati strans foaia în formă de nem.
Aranjați rulourile pe o tava și ungetile cu ulei vegetal. Incalziti cuptorul la 220 de grade.
Coaceți 20 -30 minute în cuptorul preîncălzit până când sunt rumenite. Pentru a fi mai crocante, intoarceti-le la jumătatea timpului.
Se servesc calde cu sos vietnamez si cu salata verde. Puteți să le congelati.