Petitchef

Porc dulce-acrisor

Felul principal
6 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
600 g carne slaba de porc (muschi), taiata cubulete

5 linguri ulei de arahide sau floarea soarelui

4 catei de usturoi, tocati marunt

3 cm de ghimbir, razuit

1 ardei gras rosu, taiat julien

1 ceapa, feliata

1 morcov mare, taiat julien

½ ardei rosu iute

4 rondele de ananas taiat cubulete

12-15 muguri de bambus

2 lingurite ulei de susan

6 lingurite sos de soia

6 linguri de suc de rosii

¼ lingurita de piper alb, macinat

2 linguri de vin de orez

5 linguri de otet de orez

4 linguri de zahar brun

4 linguri de sos de rosii

1 li, sucul de la

orez fiert si ulterior prajit, pentru servit

Preparare

  • Pentru inceput, o sa facem marinada pentru carne. Amestecam intrun bol, sosul de soia, vinul, piperul alb, o lingurita de ulei de susan. Amestecam ingredientele si punem carnea de porc taiata cubulete mici in aceasta marinada. O lasam la marinat cel putin 30 de minute .
  • Preparam sosul dulce-acrisor: incingem in wok otetul in care adaugam zaharul, sosul de soia care a ramas, sucul de limeta, ananasul, mugurii de bambus si sosul de rosii. Amestecam pana se dizolva zaharul. Scurgem sosul intrun bol.Pregatim din nou wokul pentru prepararea carnii. Punem 2-3 linguri de uleiul si cand se incinge, adaugam cubuletele de carne de porc.
  • Prin metoda stir-fry, prajim carnea de pui pana se rumeneste. Scoatem carnea si o punem deoparte.Incingem din nou wokul. Calim usturoiul, ardeiul iute si ghimbirul. Adaugam ardeiul gras, ceapa si morcovul si le gatim 2 minute, amestecand continuu.Adaugam si carnea in wok si mai amestecam max 1 minut, cat sa se reincalzeasca carnea.
  • Sosul dulce acrisor pregatit anterior si restul de uleim de susan, le punem si pe ele in wok si mai lasam aroximativ 3 minute pe foc.Orezul care a fiert conform indicatiilor producatorului, se pune intro tigaie care a fost incinsa cu putin ulei si prajim 2 minute, amestecand orezul in continuu. Il scoatem din tigaie, il stropim cu cateva picaturi de sos de soia si de ulei de susan, pentru al aroma si il punem alaturi de porcul dulce acrisor.

Poze

Porc dulce-acrisor, poza 1Porc dulce-acrisor, poza 2Porc dulce-acrisor, poza 3


Comentarii:

29/06/2013

Delicioasa!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Porc dulce acrisor (jamie oliver)
Porc dulce acrisor (jamie oliver)
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Porc cu ananas i sos dulce-acrior
Porc cu ananas i sos dulce-acrior
4 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Porc dulce-acrisor
Porc dulce-acrisor
4 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Kumquat – fructul dulce-acrisorKumquat – fructul dulce-acrisorRasfat dulce de Valentine’s Day sau de DragobeteRasfat dulce de Valentine’s Day sau de DragobeteSa mancam dulce si sa vorbim dulce - Baclavaua!Sa mancam dulce si sa vorbim dulce - Baclavaua!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: