Petitchef

Salata bulgareasca (conserva)

Antreuri
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4


castraveti,




1 litru de otet

2 litri de apa

90 g de sare.

Preparare

  • Legumele se spala, se curata, se taie felii de aceeasi marime. Se aseaza intr-un borcan de 3 litri sau mai mare, bine spalat si uscat, in randuri, iar deasupra se pun frunze de telina si de visin.
  • Printre legume se pun bucati de hrean si boabe de mustar. La urma se pun doua be?e in cruce apasand legumele in asa fel incat sa nu se ridice la buza borcanului.
  • Se face un amestec din 1 litru de otet de foarte buna calitate, 2 litri de apa si cate 30 g de sare grunjoasa la fiecare litru de lichid, deci la 3 litri de otet cu apa, 90 g de sare.
  • Apa cu otetul si cu sarea se fierb cateva minute si se toarna lichidul clocotit deasupra legumelor.
  • Se acopera borcanul imediat si se leaga cu celofan. Ca sa nu se sparga borcanul din cauza apei fierbinti, inainte de a o turna, asezati o lama de cutit sub fundul borcanului.

Întrebări:




Comentarii:

15/09/2016

F.buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/09/2013

Foarte buna!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata bulgareasca
Salata bulgareasca
2 porții
50 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Salata bulgareasca
Salata bulgareasca
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Salata japoneza de varza
Salata japoneza de varza
4 porții
4 ore
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salata Panzanella - Salata italiana
Salata Panzanella - Salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.