Petitchef

Gogosi umplute cu gem si nuttela

Aperitiv
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g faina

50 g faina pentru a infaina mainile si masa de lucru

4 linguri zahar

3 oua

200 ml lapte caldut

25 g drojdie proaspata

zahar vanilat, un praf de sare, esente, coaja rasa de lamaie si portocala.

gem si nuttela pentru umplut

Preparare

  • Pentru inceput se face maiaua din putin lapte caldut, o lingurita de zahar si drojdia. Le punem langa o sursa de caldura pana cand se umfla.
    Batem ouale, adaugam zaharul, sarea, vanilia, esentele, coaja rasa de lamaie si portocala. Le batem bine cu mixerul.
  • Faina o cernem intr-un castron mai mare, si cand drojdia s-a umflat o punem in faina, adaugam apoi amestecul de oua. Se amesteca toate, adaugand treptat cate putin din laptele caldut pana cand rezulta un aluat eleastic. Aluatul este destul de lipicios si trebuie infainate mainile, dar nu trebuie sa folosim prea multa faina pentru a nu se intari coca.
  • Dam aluatul la dospit pentru 1 ora.Dupa o ora arata asa:Dupa ce a stat la dospit, taiam aluatul in 2 si intindem pe masa de lucru 2 foi nu prea groase. Cu ajutorul uni pahar decupam coca, punem in mijloc gem sau nuttela.
  • A doua foaie o facem la fel cu acelas pahar. Punem cercurile obtinute peste cele cu gem si le lipim presand cu grija. Pentru a se lipi mai bine ungem marginile cu putin lapte, astfel nu se vor desface in tigaie.
  • Se aseaza intr-o tava presarata cu faina si se mai dau la dospit inca o ora.Se prajesc in mult ulei incins, atentie mare insa, se prajesc foarte repede. Se dau prin zahar pudra si se servesc.

Poze

Gogosi umplute cu gem si nuttela, poza 1Gogosi umplute cu gem si nuttela, poza 2Gogosi umplute cu gem si nuttela, poza 3Gogosi umplute cu gem si nuttela, poza 4Gogosi umplute cu gem si nuttela, poza 5Gogosi umplute cu gem si nuttela, poza 6Gogosi umplute cu gem si nuttela, poza 7Gogosi umplute cu gem si nuttela, poza 8Gogosi umplute cu gem si nuttela, poza 9Gogosi umplute cu gem si nuttela, poza 10Gogosi umplute cu gem si nuttela, poza 11Gogosi umplute cu gem si nuttela, poza 12Gogosi umplute cu gem si nuttela, poza 13



Comentarii (58):

01/03/2014

Am sa incerc si eu , sper sa iasa , astea arata SUPER ! ! !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/02/2014

Am amestecat dulceata cu putina branza... alta viata!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/12/2013

Yummy

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/10/2013

Multumesc, sunt minunate!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/09/2013

Excelente

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/09/2013

Fff bune felicitari

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/07/2013

Bune

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/03/2015

Este-extra-o-voi-face-clt-de-curlnd

(0) (0) Abuz
14/12/2014

Supeeerr bune...

(1) (0) Abuz
18/06/2014

Iami ,iam . foarte bune si gstoase.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Gogosi umplute cu gem
Gogosi umplute cu gem
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Gogosi umplute cu dulceata de capsuni
Gogosi umplute cu dulceata de capsuni
15 porții
1h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
15 porții
45 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Vin fiert - Petitchef
Vin fiert - Petitchef
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Pufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneascaPufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneascaOua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiertOua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiertRavioli - pastele umplute care au cucerit MapamodulRavioli - pastele umplute care au cucerit Mapamodul

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: