Petitchef

Briose cu gem de prune

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se pune intr-un castron iaurtul, zaharul, ouale, coaja de lamaie, coaja de portocala si esenta de lamaie. Se amesteca bine cu mixerul pana se topeste zaharul.
  • Faina pe care am amestecat-o cu praful de copt in prealabil, o adaugam in aceasta compozitie, treptat, amestecand cu mixerul pana se incorporeaza, se adauga si untul (uleiul). In cazul in care adaugati unt topiti-l putin sa fie moale.
  • A pregatit forma de briose, am pus hartia in forma, mai mult de design deoarece puteam sa pun aluatul direct in forma, fara sa o ung, fiind din silicon.
  • A pus 1 lingura de aluat, o lingura de gem de prune si iar o lingura de aluat.
  • Se incalzeste cuptorul la 180 grade si se baga briosele pe gratarul din mijloc al cuptorului pentru cca 25-30 minute.
  • Iata cum cresc. Dupa ce s-au copt si s-au rumenit frumos, se scot din cuptor se lasa sa se raceasca.
  • Se pudreaza cu zahar dupa ce s-au racit. O briosa muscata de mine.

Rețete inrudite

YouTube


Întrebări:





Rețete inrudite

Rețetă Briose cu fructe de padure
Briose cu fructe de padure
6 porții
55 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Briose de post cu dulceata de prune
Briose de post cu dulceata de prune
12 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Briose cu ghimbir
Briose cu ghimbir
12 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
15 porții
45 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Prepelite cu prune
Prepelite cu prune
2 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Retete dulci cu prune Retete dulci cu prune “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.