Petitchef

Papanasi din branza de vaci cu gris

Felul principal
4 porții
20 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g branza de vaci

150 g zahar

100 g gris

200 g pesmet

2 oua

1 plic zahar vaniliat

1 plic aroma de portocala cu coaja rasa Dr.Otker

1 plic aroma de lamaie cu coaja rasa Dr. Otker

putina sare

Preparare

  • Mai intai am prajit pesmetul in putin unt si pus la rece. Branza de vaci maruntit-o bine cu dosul furculitei, amestecat cu ouale, cu aromele, si grisul. luat cu lingurita cate putin din compozitie si, in palme, modelat cate un papanas in forma de bila.
  • Pus pe foc o cratita cu apa si cu o lingurita de sare. Cand clocoteste apa, am pus papanasii, se trece cu spumiera pe sub ei, avand grija sa nu se lipeasca de fundul cratitei, apoi pus capacul.
  • Lasat sa fiarba la foc mic 10 - 15 minute, apoi stins focul dar lasat papanasii in apa fierbinte. Astfel grisul se umfla iar papanasii devin fragezi si pufosi. Papanasii se scot cu spumiera, se scurg apoi i dat prin pesmetul amestecat cu zahar si astia sunt papanasii din branza de vaci cu gris.
A adi`s blog

Poze

PAPANASI DIN BRANZA DE VACI CU GRIS, poza 1
PAPANASI DIN BRANZA DE VACI CU GRIS, poza 2
PAPANASI DIN BRANZA DE VACI CU GRIS, poza 3
PAPANASI DIN BRANZA DE VACI CU GRIS, poza 4
PAPANASI DIN BRANZA DE VACI CU GRIS, poza 5
PAPANASI DIN BRANZA DE VACI CU GRIS, poza 6



Comentarii (49):

Elisa, 28/10/2019

Am gătit această rețetă este foarte delicioasa! Eu când o servesc deasupra pun puțină smântâna !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/08/2018

SUPER BUNA!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Machilleos, 15/08/2018

Este o reteta foarte buna si sanatoasa am facut-o de multe ori cand aveam copii mici foarte buna pt copii
Persoana care a comentat (este o reteta urata de cacat) ea or el este o persoana de cacat fara nici o valoare am vazut multi prosti care comenteaza cu vocabular de cacat. Daca ai ceva de spus poti sa spui in mod civilizat nu trebue sa jignesti pe nimeni chiar felicit persoanele care vin cu retete pentru ca asi pierd timpul si nu trebue sa fie batjocorite.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Beatrix, 18/11/2017

Exact ca in Ardeal

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/10/2017

Desert gustos si rapid-pentru adulti! fiul meu ii mananca dimineata, inainte de gradinita.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/05/2015

Exact ca la mama acasa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/06/2013

Excelenti

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/03/2015

E un desert gustos si usor de preparat.Multumim !

(0) (0) Abuz
24/02/2014

Delicios

(0) (0) Abuz
05/12/2013

Arata super

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Papanasi din branza de vaci
Papanasi din branza de vaci
5 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Papanasi cu branza de vaci
Papanasi cu branza de vaci
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Papanasi cu branza de vaci fierti
Papanasi cu branza de vaci fierti
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Macaroane cu branza-reteta americana
Macaroane cu branza-reteta americana
6 porții
59 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Aligot - piure de cartofi cu branza
Aligot - piure de cartofi cu branza
4 porții
50 min
Ușor
4 / 5
Rețetă Falafel din cartofi dulci
Falafel din cartofi dulci
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branzaCum se fac galuste pufoase din gris?Cum se fac galuste pufoase din gris?Branza cu mucegai sau Branza AlbastraBranza cu mucegai sau Branza AlbastraO mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.