Petitchef

Stiuca boierului .... marcel

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2 stiuci mai maricele

1 pachetel de surimi

100 g sunca

150 g ciuperci champinon din conserva

1 ou

150 ml lapte-

150 ml smantana de gatit 32%

50 g unt (1/4 de pachet)

2 linguri de faina

2 castraveciori murati

100 g Mozzarela

50 g Parmesan ras

1/2 lingurita nucsoara macinata

1/4 lingurita de piper alb (sau dupa gust)

1/4 lingurita de sare (sau dupa gust)

feliute de lamaie pentru ornat

2 lingurite de condiment pentru peste

Preparare

  • Pentru inceput, luam stiucile si le dam pielea jos de pe ele. Cam in acelasi mod cand se face stiuca umpluta.
  • Scoatem carnea de pe toate oasele si de pe piele. Razuiti si cu un cutit carnea de pe piele. Oricum carnea se va marunti, deci luati tot ce puteti de pe piele si oase.
  • Carnea de stiuca o maruntim, scoatem oaselesi o punem intrun bol. Presaram condimentul pentru peste si amestecam. Taiem cubulete si batoanele de surimi, maruntim sunca, castraveciorii, mozzarela, punem ciupercile si le amestecam dinnou.
  • Batem oul bine si-l turnam peste amestecul nostru.Pregatim o tava pentru cuptor, o tapetam cu hartie de copt si incingem cuptorul la 220ºC.Acum ne ocupam de sos. Aici n-am mai facut poze, pentru ca sosul trebuie amestecat tot timpul in care se pregateste.Intro tigaie incinsa punem untul. Dupa ce acesta s-a topit, lasam flacara la minim, si incepem sa turnam putin cate putin faina si sa o amestecam cu untul
  • .Aici e nevoie de o permanenta amestecare a componentelor, pentru a nu "pierde" sosul.Cand observam ca faina s-a incorporat in untul topit, incepem usor usor sa turnam laptele in tigaie si in permanenta sa amestecam aceste componente in tigaie. Cand sosul a inceput sa se ingroase, adaugam smantana, piperul alb, sarea si nucsoara. Amestecam inca 1 minut. Acum adaugam parmesanul. Mai amestecam doar 30 de secunde. Si prin ingrosarea sosului ne dam seama ca este ok! Turnam sosul peste amestecul de carne si ingrediente, amestecam bine si il punem in tava pentru copt.
  • Introducem tava in cuptor si lasam sa se coaca in cuptor 50 de minute.Scoatem tava din cuptor, taiem cu un cutit ascutit 6 bucati din preparat si montam farfuriile cu cate 2 bucati din produs, punem feliute de lamaie.Noi am mai turnat ceva sos de chilli dar am mai pus si o "garnitura". Ardei capia copti! Noua ne plac la nebunie.Folositi-va imaginatia si completati cu ce credeti ca va da o placere in a savura o mancare si incercati fara retinere.

Poze

Stiuca Boierului .... Marcel, poza 1
Stiuca Boierului .... Marcel, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

20/05/2014

E CEVA DE RAHAT ASTA NU E STIUCA E CEVA CARE ARE SI UN PIC DE STIUCA

(0) (0) Abuz
01/10/2013

Azi o incerc

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Vita Stroganoff - simplu si rapid
Vita Stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Stiuca in sos de vin si lamaie la cuptor (reteta video)
Stiuca in sos de vin si lamaie la cuptor (reteta video)
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Stiuca umpluta
Stiuca umpluta
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Stiuca umpluta
Stiuca umpluta
6 porții
55 min
Foarte ușor
3.3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.