Petitchef

Tarta cu crema de ou - reteta frantuzeasca

Desert
8 porții
15 min
45 min
Foarte ușor
Flan pâtissier este un desert care se gaseste intotdeauna in patiseriile frantuzesti. Aroma acestui desert este foarte delicata si perfect pentru un desert nu prea greu. Trebuie doar sa-l gustati!

Ingrediente

8

Preparare

  • Etapa 1 - Tarta cu crema de ou - reteta frantuzeasca
    Fierbeti laptele si adaugati pastaia de vanilie despicata anterior
  • Etapa 2 - Tarta cu crema de ou - reteta frantuzeasca
    Intre timp, intr-un castron, amestecati ouale, zaharul si amidonul de porumb pana cand sunt cremoase.
  • Etapa 3 - Tarta cu crema de ou - reteta frantuzeasca
    Dupa ce laptele a fiert, adaugati-l la amestecul cremos.
  • Etapa 4 - Tarta cu crema de ou - reteta frantuzeasca
    Acum puneti totul inapoi intr-o cratita si gatiti la foc mediu timp de 15 minute pana cand amestecul se ingroasa.
  • Etapa 5 - Tarta cu crema de ou - reteta frantuzeasca
    Aranjati foietajul intr-o forma rotunda de tarta, apoi turnati compozitia si nivelati suprafața.
  • Etapa 6 - Tarta cu crema de ou - reteta frantuzeasca
    Coaceti 45 minute la 180°C
  • Etapa 7 - Tarta cu crema de ou - reteta frantuzeasca
    Gata!

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Tarta cu crema de ou - reteta frantuzeasca, poza 1
Tarta cu crema de ou - reteta frantuzeasca, poza 2
Tarta cu crema de ou - reteta frantuzeasca, poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu capsuni si crema de patiserie
Tarta cu capsuni si crema de patiserie
10 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta de zmeura cu crema de migdale
Tarta de zmeura cu crema de migdale
10 porții
40 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Tarta crème brûlée- un desert elegant
Tarta crème brûlée- un desert elegant
8 porții
1 h 50 m
Ușor
2.2 / 5
Rețetă Tarta cu crema de lamaie (reteta video)
Tarta cu crema de lamaie (reteta video)
10 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Bezeaua - Frantuzeasca, Italiana si Elvetiana Bezeaua - Frantuzeasca, Italiana si Elvetiana Prosciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasica Prosciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasica

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.