Tarta cu crema de lamaie
Ingrediente
4
Pentru aluat:
Pentru crema:
Rețete inrudite
Tarta cu capsune si crema de patiserie
Preparare
Preparare40 min
Gătire40 min
- Incepem intai cu crema, amestecam toate ingredientele ca la orice budinca si le punem pe foc mic sau pe baie de aburi de aburi (bain-marie).
- Amestecam mereu sa nu faca amidonul cocoloase. Amestecam crema, pana se ingroasa bine, cu cat e mai groasa, cu atat e mai buna. Lasam crema la racit si trecem la facut aluatul. Amestecam toate ingredientele si framantam aluatul cu miinile.
- Cam asa va arata aluatul rezultat, un aluat care pare tare, dar e destul de moale.Il punem in folie de plastic si-l dam la rece pentru 1 ora.
- Dupa ce s-a scurs timpul, scoatem aluatul de la rece taiem din el o bucata pentru ornament, bucata ramasa il intindem in foaie subtire, il punem in tava de tarta si intepam cu furculita.
- Dam pentru 10 min la cuptor la precopt apoi il scoatem si punem si crema care intre timp s-a racit.
- Infainam bine aluatul pastrat pentru ornat, il intindem, taiem, decupam si vor rezulta fisiutele pe care le asezam deasupra.
- Bagam in cuptorul incalzit in prealabil la 180, pentru circa 30 de minute. Asa arata scoasa din cuptor
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
S