Petitchef

Terina de peste

Aperitiv
4 porții
15 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
200 ml lapte 3,5% grasime

50 g unt

65 g faina

500 g file de peste alb (pangasius, cod), fara piele si oase

500 g file de somon, fara piele si oase

1 legatura de marar proaspat, tocat marunt

1 legatura de patrunjel proaspat, tocat marunt

2 oua, batute

4 linguri de smantana pentru gatit (32% grasime)

120 g somon afumat, taiat fasiute de 1,5-2 cm latime

sare

piper negru, proaspat macinat

feliute de lamaie, pentru servit

Preparare

  • Se incing laptele si untul intr-o cratita pana ce lichidul da in clocot. Se trage cratita de pe foc si se adauga faina, amestecand pana ce se formeaza o pasta groasa si omogena. Se asezoneaza cu sare si piper si se rastoarna pe o farfurie; se lasa sa se raceasca.
  • Se pune pestele alb intr-un blender si se proceseaza pana ce se face pasta. Se transfera intr-un castron. Se proceseaza somonul identic si se pune intr-un castron separat. Se adauga cate un ou si jumatate din smantana in fiecare dintre cele doua castroane. Apoi se incorporeaza pasta de lapte si faina in fiecare mixtura.
  • Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se unge cu unt o forma de copt de 1 kg si se captuseste cu o bucata de hartie pergament. Se asaza, pe diagonala, fasiile de somon afumat, astfel ca sa se intinda pe tot fundul formai si sa se ridice cate 1 cm pe fiecare dintre peretii laterali.
  • Se toarna in forma mixtura de peste alb si se niveleaza suprafata. Se pune peste ea verdeata tocata, in strat cat mai uniform. Se acopera cu mixtura de somon si se niveleaza din nou suprafata.
  • Se acopera terina cu hartie pergament unsa cu putin unt, si apoi cu o bucata de folie metalica. Se pune forma pe o tava de copt, sau platou ceramic, care se umple pe jumatate cu apa fierbinte. Se gateste terina in cuptor timp de 40 de minute.
  • Se scoate terina din cuptor si se lasa 10 minute, sa se odihneasca. Se intoarce forma, ca sa se scoata terina. Se serveste calda, sau rece, alaturi de felii de lamaie si ornata cu marar proaspat.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Terina de peste cu spanac
Terina de peste cu spanac
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Terina de branza cu somon
Terina de branza cu somon
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Terină de brânză cu dovlecei
Terină de brânză cu dovlecei
8 porții
30 min
Dificil
4.3 / 5
Rețetă Blini cu somon si avocado
Blini cu somon si avocado
16 porții
22 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Somon marinat cu lamaie
Somon marinat cu lamaie
4 porții
1h5m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Cum sa gatesti perfect carnea de peste!Cum sa gatesti perfect carnea de peste!Despre conservele de pesteDespre conservele de peste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: