Petitchef

Peste cu cartofi prajiti

Felul principal
4 porții
45 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
Pentru cartofii prajiti

650 g cartofi, decojiti

1 lingura ulei

1 albus

sare si piper

Pentru peste

4 fileuri de cod sau pangasius, cam 125 g fiecare

4 linguri maioneza

50 g pesmet

-1 lingura unt, topit

1 lingura parmezan, ras

1 lingura patrunjel, tocat

1 lingura tarhon, tocat

sare si piper negru sau condiment de peste

frunze de patrunjel proaspat si felii de lamaie, pentru ornat

Preparare

  • Se incalzeste cuptorul la 200°C.Se pune apa la fiert intr-un vas.
  • Se pun cartofii intr-o cratita, se acopera cu apa fiarta si se lasa sa stea acoperiti 5 minute.Se scurg si se usuca pe servetele de hartie.Se taie fiecare cartof pe lungime, in felii groase de 2 cm, care la randul lor se taie in 2 sau in 3.
  • Se unge o tava cu putin ulei.Se bate albusul spuma, apoi se adauga sare si piper dupa gust si se amesteca.Se toarna albusul peste cartofi si se amesteca bine.Se pun cartofii in tava si se dau la cuptor 35 minute, avand grija sa fie intorsi si pe cealalta parte.
  • Intre timp, se prepara pestele.Se unge cu putin ulei o tava care nu lipeste.Se pun fileurile de peste cu pielea in jos.Se intinde cate o 1 lingura de maioneza peste fiecare fileu.
  • Se amesteca pesmetul cu untul, parmezanul, verdeturile si se sareaza si pipereaza dupa gust.Se intinde acest amestec pe fiecare fileu de peste, presandu-l usor.
  • Se coace la cuptor, cat mai sus, in ultimele 10-15 minute de coacere ale cartofilor.Pentru a servi, se impart fileurile si cartofii in 4 farfurii si se orneaza cu frunze de patrunjel proaspat si felii de lamaie.

Poze

Peste cu cartofi prajiti, poza 1
Peste cu cartofi prajiti, poza 2
Peste cu cartofi prajiti, poza 3
Peste cu cartofi prajiti, poza 4
Peste cu cartofi prajiti, poza 5
Peste cu cartofi prajiti, poza 6
Peste cu cartofi prajiti, poza 7

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Peste cu cartofi natur si sos de iaurt
Peste cu cartofi natur si sos de iaurt
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Peste cu cartofi si sos pesto
Peste cu cartofi si sos pesto
4 porții
45 min
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Cartofi prajiti, aurii si crocanti
Cartofi prajiti, aurii si crocanti
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.