Petitchef

Somon la gratar cu sos de smantana si piureul meu

Felul principal
2 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2

ulei de masline

zeama d a 1/2 lamaie

o lingurita de rozmarin uscat daca nu aveti proaspat

3 - 4 catei de usturoi

sare

piper

200 g smantana

4 catei de usturoi

sare

piper

patrunjel tocat

Preparare

  • Somonul se portioneaza, apoi se marineaza in ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, rozmarin, sare , piper la frigider timp minim o ora.
  • Apoi se frige la gratar, 3-4 minute pe fiecare parte , depinde de grosimea bucatilor de peste, de foc, de gratar.
  • Dar carnea trebuie sa ramana suculenta, nu trebuie sa se usuce.
  • Sosul se face amestecand smantana cu usturoiul zdrobit,verdeta maruntita,sare si piper dupa gust.
  • Propun sa o serviti cu piure de cartofi ,facut dupa reteta mea de aici.

Poze

Somon la gratar cu sos de smantana si piureul meu, poza 1
Somon la gratar cu sos de smantana si piureul meu, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

01/02/2014

Bună..!!

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Super

(0) (0) Abuz
29/12/2012

No comment!

(0) (0) Abuz
03/11/2011

Tree bonne.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Somon marinat, pe gratar
Somon marinat, pe gratar
5 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Somon marinat la grătar
Somon marinat la grătar
4 porții
45 min
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Somon in pergament
Somon in pergament
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Somon in crusta cu spanac
Somon in crusta cu spanac
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Somon marinat cu lamaie
Somon marinat cu lamaie
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.