Petitchef

Amandina

Desert
10 porții
50 min
25 min
Foarte ușor
O prajitura delicioasa,usor de facut,care trebuie neaparat incercata.

Ingrediente

Numarul de porții: 10

Pentru blat :

5 oua

1 cana zahar

1 cana faina

4 linguri cacao

1 praf copt


Pentru crema :

2 pachete margarina

200 g zahar pudra

3 linguri cacao

2 pliculete capucino clasic sau cu rom


Pentru sirop :

1 cana apa

5 linguri zahar

1 esenta rom


Pentru glazura :

1 ciocolata amaruie

3 linguri margarina

Preparare

  • Etapa 1 - Amandina
    Se bat ouale cu zaharul .
  • Etapa 2 - Amandina
    Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacao. Se coace in tava unsa cu margarina .
  • Etapa 3 - Amandina
    Se taie blatul in doua parti ,apoi fiecare din cele doua parti se desface in doua ca la tort. Ales sa il tai mai intai in doua ca sa poata fi manevrat mai usor.
    Se freaca margarina cu zaharul pudra pana devine ca o spuma, si se adauga pliculetele de capucino si cacao si se amesteca bine .
  • Etapa 4 - Amandina
    Pentru sirop :
    Intr-o craticioara se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar pana devine maroniu apoi se adauga apa si esenta de rom si se lasa pe foc pana se dizolva caramelul.Se lasa sa se raceasca.
    Se aseaza blatul de jos pe un platou,se insiropeaza,se intinde apoi crema,se pune deasupra cealalta jumatate de blat si se insiropeaza si aceasta si se da la frigider pentru aproximativ o ora ca sa se intareasca crema si sa absoarba blatul cum trebuie siropul.
    Se scot apoi si se portioneaza,distantandu-se foarte putin una de cealalta.
  • Etapa 5 - Amandina
    Pentru glazura :
    Se rupe ciocolata intr-o cratita ,se adauga si margarina (sau puteti folosi smantana dulce ,glazura iese mult mai lucioasa) si se topeste pe foc la bain marie. Se toarna glazura deasupra prajiturii si se da iarasi la rece aproximativ .
  • Etapa 6 - Amandina
    Pastrat cateva linguri de crema si cu ajutorul unei pungi intepate la un capat acut ceva modele deasupra ca sa-i dau o fata "comerciala".

Poze

Amandina, poza 1Amandina, poza 2Amandina, poza 3Amandina, poza 4

Întrebări:




Comentarii (15):

02/07/2015

Este foarte gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/02/2015

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/12/2013

EU AM FACUT LA FEL DAR ATENTIE IN LOC DE CREMA PUNET FRISCA SA VEDETI CE SUPER E

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/08/2015

Arata bine

(0) (0) Abuz
10/04/2015

Super reteta

(0) (0) Abuz
24/11/2014

Aratä delicioasä si este foarte invitantä ! :-)) In plus foarte frumos/elegant asezatä pe platouas ptr pozä! Imi place mult si gäsesc originalä ideea (per total) cum präjitura in sine aratä, fundita si semnul rämas de la furculita ptr präjituri. :-))

(0) (0) Abuz
11/06/2014

Cum sa faci scovearca aia de blat? bati galbenusurile cu zahar, nu ouale intregi.albusul separat, etc. asa blatul iese si putin pufos. si sa mananc unt cu zahar si cappuccino.... oribil. singura chestie buna in reteta este siropul

(0) (0) Abuz
22/01/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
23/11/2013

Foarte bun

(0) (0) Abuz
31/12/2012

Super super tare

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Moelleux ciocolata-vanilie
Moelleux ciocolata-vanilie
10 porții
1h10m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Mug cake vegan
Mug cake vegan
1 porții
6 min
Foarte ușor
Rețetă Amandina
Amandina
8 porții
2 ore
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Amandina
Amandina
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Amandina (2)
Amandina (2)
10 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: