Petitchef

Amandina

O prajitura delicioasa,usor de facut,care trebuie neaparat incercata.

Desert
10 porții
50 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

Pentru blat :

Pentru crema :

Pentru sirop :

Pentru glazura :

Preparare

  • Etapa 1 - Amandina
    Se bat ouale cu zaharul .
  • Etapa 2 - Amandina
    Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacao. Se coace in tava unsa cu margarina .
  • Etapa 3 - Amandina
    Se taie blatul in doua parti ,apoi fiecare din cele doua parti se desface in doua ca la tort. Ales sa il tai mai intai in doua ca sa poata fi manevrat mai usor.
    Se freaca margarina cu zaharul pudra pana devine ca o spuma, si se adauga pliculetele de capucino si cacao si se amesteca bine .
  • Etapa 4 - Amandina
    Pentru sirop :
    Intr-o craticioara se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar pana devine maroniu apoi se adauga apa si esenta de rom si se lasa pe foc pana se dizolva caramelul.Se lasa sa se raceasca.
    Se aseaza blatul de jos pe un platou,se insiropeaza,se intinde apoi crema,se pune deasupra cealalta jumatate de blat si se insiropeaza si aceasta si se da la frigider pentru aproximativ o ora ca sa se intareasca crema si sa absoarba blatul cum trebuie siropul.
    Se scot apoi si se portioneaza,distantandu-se foarte putin una de cealalta.
  • Etapa 5 - Amandina
    Pentru glazura :
    Se rupe ciocolata intr-o cratita ,se adauga si margarina (sau puteti folosi smantana dulce ,glazura iese mult mai lucioasa) si se topeste pe foc la bain marie. Se toarna glazura deasupra prajiturii si se da iarasi la rece aproximativ .
  • Etapa 6 - Amandina
    Pastrat cateva linguri de crema si cu ajutorul unei pungi intepate la un capat acut ceva modele deasupra ca sa-i dau o fata "comerciala".


Poze

Amandina
Amandina - poza 2
Amandina - poza 3
Amandina - poza 4

Întrebări:




Comentarii (15):

02/07/2015

Este foarte gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/02/2015

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/12/2013

EU AM FACUT LA FEL DAR ATENTIE IN LOC DE CREMA PUNET FRISCA SA VEDETI CE SUPER E

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/08/2015

Arata bine

(0) (0) Abuz
10/04/2015

Super reteta

(0) (0) Abuz
24/11/2014

Aratä delicioasä si este foarte invitantä ! :-)) In plus foarte frumos/elegant asezatä pe platouas ptr pozä! Imi place mult si gäsesc originalä ideea (per total) cum präjitura in sine aratä, fundita si semnul rämas de la furculita ptr präjituri. :-))

(0) (0) Abuz
11/06/2014

Cum sa faci scovearca aia de blat? bati galbenusurile cu zahar, nu ouale intregi.albusul separat, etc. asa blatul iese si putin pufos. si sa mananc unt cu zahar si cappuccino.... oribil. singura chestie buna in reteta este siropul

(0) (0) Abuz
22/01/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
23/11/2013

Foarte bun

(0) (0) Abuz
31/12/2012

Super super tare

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cereale de orez expandat cu ciocolata
Cereale de orez expandat cu ciocolata
6 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Flan de ciocolata fara gluten
Flan de ciocolata fara gluten
6 porții
50 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează