Petitchef

Amandina

Desert
8 porții
1 oră
1 oră
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
BLAT : 6 oua,200 g zahar,30 ml apa,30 ml ulei,20 g cacao 8 linguri faina,1/2 praf de copt

SIROP : 400 ml apa,200 g zahar,2 plicuri cappuccino de ciocolata,1 fiola esenta de rom

CREMA : 500 frisca lichida,500 g ciocolata(amaruie+ cu lapte),100 g zahar,esenta de rom

GLAZURA :200 g ciocolata,150 g frisca lichida,50 g unt

Preparare

  • Se bate albusul spuma,se adauga zaharul,apa si galbenusurile frecate cu ulei,faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se coace la foc potrivit in tava unsa si tapetata cu faina.
    Pentru crema : intr o cratita punem ciocolata rupta bucatele, o amestecam cu frisca lichida,si zaharul si o topim la bain-marie.O luam de pe foc si o dam la rece cel putin 30 de minute.Dupa care se mixeaza pana se ntareste si se adauga ceva esenta de rom...dupa gust.
    400 ml de apa se amesteca cu 200 g zahar si se fierb.Se adauga cappuccino de ciocolata,se raceste si se adauga esenta de rom....tot dupa gust.
    Ansamblam tortul(prajitura),iar deasupra turnam glazura putin calduta, frisca se pune pe foc (fara sa fiarba),impreuna cu ciocolata rupta bucatele si untul.Luam craticioara de pe foc si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.Amestecam in ea pana se mai raceste,apoi o turnam peste tort,incepand din centru.Si ieseee....... super,super!



Comentarii (37):

Diana Lucia, 22/01/2019

In reteta traditionala de amandina, blatul va contine si nuca macinata si cateva linguri de pesmet (pentru a obtine textura clasica de amandina, asa cum se facea ea in vremurile bune, cand bunicele noastre gateau dupa retetele Sandei Marin). Sigur ca eu am reteta aceea (pe care o fac fff rar, din lipsa de timp), dar nu o am acum la indemana pentru a o face cunoscuta si altora. Va asigur ca iese cu muuuult mai bine decat asta. Oricum, de dragul comparatiei, voi face si aceasta reteta, care nu poate fi altfel decat buna - dar NU EXCELENTA !

(0) (0) Abuz
04/03/2015

E buna

(0) (0) Abuz
27/03/2014

Fb

(0) (0) Abuz
19/03/2014

Arata superrrrrrrrrrrrrrrr

(0) (0) Abuz
14/03/2014

Arata bine am sa o incerc si eu

(0) (0) Abuz
12/03/2014

Interesanta

(0) (0) Abuz
12/03/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
11/03/2014

Fffffff buna excelenta

(0) (0) Abuz
11/03/2014

Caut de mult timp aceasta reteta, este una dintre prajiturile mele preferate.Sper sa-mi reuseasca!

(0) (0) Abuz
simucecilia, 11/03/2014

GOOD

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Amandina
Amandina
10 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Amandina
Amandina
10 porții
55 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Amandina
Amandina
8 porții
2 ore
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Desert crema vegana
Desert crema vegana
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Royal chocolat - trianon
Royal chocolat - trianon
8 porții
5h12m
Dificil
4.9 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: