Petitchef

Inghetata de Fistic

Altele
6 porții
25 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • In primul rand pregatim o pasta din fistic, care este suficienta pentru 3 portii de inghetata, asa ca restul de 2 parti le puteti pastra la congelator pana la urmatoarea transa de inghetata.Am gasit fistic prajit si nesarat la Kaufland, foarte bun pentru ce ne trebuia. Il curatam de coji, si ne abinem sa nu-l rontaim Il maruntim cu tocatorulpana obtinem o pudra destul de fina.
  • Daca vi se pare necesar, puteti marunti eventualele bucati mai mari ramase in mojar. Amestecam pudra de fistic cu pudra de migdale.Intr-un ibric amestecam apa cu zaharul si le incalzim pana incep sa fiarba, amestecand continuu. Turnam siropul de zahar peste pudra de fistic si migdale, amestecand bine. Adaugam si cateva picaturi de aroma de migdale.
  • Cand ajunge sa fiarba, o luam de pe foc, adaugam putina esenta de migdale, zaharul pudra si fisticul curatat si tocat destul de mare. Lasam sa se raceasca si ca sa mearga mai repede punem vasul cu laptele in apa rece.Cat timp se raceste laptele, separam ouale si batem galbenusurile cu zaharul tos. Nu trebuie sa le batem mult, deoarece creste riscul ca amestecul sa se branzeasca cand il incalzim. Adaugam laptele caldut peste galbenusuri si amestecam bine.
  • Punem vasul in care avem amestecul de galbenusuri si lapte la bain-marie, pentru ca sa incalzim controlat, si sa nu se incalzeasca prea tare si sa se branzeasca galbenusurile. Amestecam continuu si in secunda in care apa din vas incepe sa fiarba, inseamna ca s-a ajuns la temperatura maxima pentru galbenusuri. De fapt, veti observa cum dintr-o data crema se va ingrosa, cand apa este aproape de fierbere.
  • Cand crema e gata, o punem imediat in alt vas, deoarece vasul care a stat la bain marie este fierbinte, si riscam sa se branzeasca, daca nu o racim repede.Cat timp crema se raceste, eventual in apa rece, batem frisca, pe care o incorporam in crema rece. Si cu asta am terminat inghetata, o turnam intr-un vas pe care il punem in congelator.
  • Cam dupa 2 ore, scoatem inghetata pentru a o amesteca, ca sa nu se formeze cristale de gheata. Repetam si la 4 ore de cand am pus la congelator, pentru a obtine o inghetata cremoasa.Am facut niste cannoli pe care i-am umplut cu inghetata, alt deliciu sicilian pe care il vom avea in curand pe blog. Cat despre calorii, 100 grame de inghetata au aproximativ 210 calorii.


Poze

Inghetata de Fistic, poza 1
Inghetata de Fistic, poza 2
Inghetata de Fistic, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

14/01/2014

Foarte bun chiar imi era dor de inghetata de pe vremuri

(0) (0) Abuz
05/08/2013

Si cannolinele??

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Inghetata de cacao
Inghetata de cacao
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Inghetata de iaurt si cirese
Inghetata de iaurt si cirese
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Inghetata de vanilie
Inghetata de vanilie
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Inghetata de mango - fara aparat de facut inghetata
Inghetata de mango - fara aparat de facut inghetata
6 porții
14 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

5 motive sa consumam fistic 5 motive sa consumam fistic Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.