Petitchef

Buturuga Tiramisu si zmeura

Desert
10 porții
40 min
5 ore
Ușor
Daca sunteti adeptul Buturugii de Craciun, lasati-va ispitit de varianta noastra cu arome de zmeura si Tiramisu.

Si pentru a face totul mai usor in realizarea acestui desert, va explicam toate etapele pas cu pas, scris, foto si video.

Tentant?

Ingrediente

Numarul de porții: 10

Decor:

100 gr fulgi de migdale

200 gr de zmeura


Crema :

250 gr de mascarpone

50 gr zahar

100 frisca lichida cu 30% grasime

2 linguri frisca lichida cu 30% grasime

1 foaie de gelatina


Piscoturi :

1 lingura de coulis de zmeura

4 linguri de apa



Glazura :

180 gr coulis de zmeura

2 foi de gelatina

Materiale

folie alimentara
mixer electric
1 forma de chec
1 grilaj de cuptor
1 platou

Preparare

  • Etapa 1 - Buturuga Tiramisu si zmeura
    Migdale prajite: prajiti fulgii de migdale intr-o tigaie pe foc si lasati-i sa se raceasca.
  • Etapa 2 - Buturuga Tiramisu si zmeura
    Crema mascarpone:
    Puneti foaia de gelatina sa se inmoaie in apa rece. Cu un mixer electric, bateti mascarpone, frisca si zaharul.
  • Etapa 3 - Buturuga Tiramisu si zmeura
    Incalziti cele 2 lingurite frisca lichida si topiti foaia de gelatina inmuiata, amestecand. Apoi adaugati acest preparat in crema de mascarpone si amestecati bine. Puneti la frigider.
  • Etapa 4 - Buturuga Tiramisu si zmeura
    Puneti pe fata de copt folie alimentara si acoperiti cu crema.
    Combinati coulisul de zmeura si apa intr-un bol. Inmuiati rapid piscoturile in ea si acoperiti partea superioara a cremei cu piscoturi.
  • Etapa 5 - Buturuga Tiramisu si zmeura
    Acoperiti piscoturile cu crema si presarati cu migdale prajite. Puneti zmeura deasupra si acoperiti cu crema.
  • Etapa 6 - Buturuga Tiramisu si zmeura
    Repetati un strat de piscoturi inmuiate, apoi un strat de crema. Se acopera cu zmeura si se presara cu migdale prajite.
  • Etapa 7 - Buturuga Tiramisu si zmeura
    Adaugati din nou smantana si acoperiti cu piscoturi inmuiate. Infasurati bine in folie alimentara si dati la rece cel puțin 3 ore.
  • Etapa 8 - Buturuga Tiramisu si zmeura
    Glazura: puneti foile de gelatina la inmuiat. Incalziti coulisul de zmeura timp de 1 min in cuptorul cu microunde, apoi adaugati gelatina inmuiata si amestecati bine.
  • Etapa 9 - Buturuga Tiramisu si zmeura
    Puneti o farfurie putin mai mare decat buturuga, pe suprafata de lucru. Puneti un grilaj deasupra si puneti buturuga scoasa din folie deasupra.
  • Etapa 10 - Buturuga Tiramisu si zmeura
    Turnati coulisul peste buturuga pentru a-l acoperi complet. Strangeti coulis in vas pentru a acoperi cu el buturuga de mai multe.
  • Etapa 11 - Buturuga Tiramisu si zmeura
    Mutati buturuga pe platoul de servire si puneti-o la frigider timp de 2 ore.
  • Etapa 12 - Buturuga Tiramisu si zmeura
    Decorati buturuga cu zmeura proaspata si restul de migdale prajite.Puneti deasupra si in jurul bușteanului. Bon appétit!

Video

YouTube

Observații:

Puteti face aceasta buturuga intr-o tigaie forma speciala sau intr-o sticla de plastic taiata pe jumatate (pentru a-i da o forma rotunjita), daca nu aveti o tava special.

Puteti folosi zmeura congelata pentru garnitura, cu toate acestea, va recomandam sa folositi zmeura proaspata daca faceti acelasi decor ca in reteta noastra.

In reteta noastra, nu am raspandit crema pe ultimul strat de zmeura. Cu toate acestea, va sfatuim sa o faceti pentru a se lega mai bine.

Congelare: Puteti in congelator buturuga si tineti cel putin 8 ore inainte de a-l manca.

Puteti face aceasta reteta cu o zi inainte de a o servi, pastrandu-o la rece.

Poze

Buturuga Tiramisu si zmeura, poza 1Buturuga Tiramisu si zmeura, poza 2Buturuga Tiramisu si zmeura, poza 3Buturuga Tiramisu si zmeura, poza 4Buturuga Tiramisu si zmeura, poza 5Buturuga Tiramisu si zmeura, poza 6

Întrebări:




Comentarii:

priponangela, 26/12/2019

Supeer bun!
Arată foarte bine, numai bun de o surpriză de proporții în familia mea care adoră această prăjitură!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Buturuga Tiramisu
Buturuga Tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Buturuga de Craciun cu clatite
Buturuga de Craciun cu clatite
10 porții
3h30m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tiramisu cu zmeura - Petitchef
Tiramisu cu zmeura - Petitchef
10 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tiramisu clasic italian
Tiramisu clasic italian
8 porții
35 min
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort tiramisu cu capsuni
Tort tiramisu cu capsuni
4 porții
1h5m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Prăjitură tiramisu
Prăjitură tiramisu
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in FrantaZmeura- izvor de vitamine si mineraleZmeura- izvor de vitamine si minerale

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: