Tort flan cu vanilie
Va garantam ca nu veti fi dezamagiti de desert - tort flan cu vanilie! Un desert fabulos format din doua straturi: un flan si un blat. Surpriza?
Ingrediente
6
Pentru caramel:
Pentru crema:
Pentru blat:
Materiale
- 1 mixer electric
- 1 tel
- 1 spatula
- 1 forma de copt cu inel - 15 cm diametru
Preparare
Preparare20 min
Timp așteptare10 min
Gătire1 h 30 m
Caramel:
Topiti zaharul intr-o cratita. Se amesteca daca este necesar. Adaugati treptat apa, amestecand cu o spatula.
Cand caramelul face bule turnati-l direct in forma. Dati la frigider cat timp pregatim celelalte compozitii (minim 10 minute).
Flan-ul :
Se amesteca ouale, laptele, smantana, vanilia si laptele condensat indulcit.
Blatul :
Bateti albusurile, apoi incorporati zaharul pentru a face o bezea. Dati deoparte.
Amestecati galbenusurile, zaharul, vanilia si sarea. Adaugati laptele si uleiul și amestecati. Se adauga faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Se incorporeaza si bezeaua si se lasa deoparte.
Se toarna compozitia de flan in forma, apoi se toarna si compozitia de blat. Asezati tava in tigaia cuptorului si umpleti-o cu apa fiarta pentru a crea efetul de bain-marie.
Coaceti timp de 1 ora si 30 de minute in cuptor preîncălzit la 160° C. Scoateti din cuptor si lasati sa se răceasca. Se da la frigider, astfel incat sa se raceasca complet.
Pentru a desface mai usor tortul, asezati forma intr-un recipient umplut cu apa fiarta și asteptati aproximativ 10 minute inainte de a desface.
Gata!
Punctează această reţetă
FAQ ❓
Cât timp durează să prepari tortul flan cu vanilie?
Prepararea tortului flan cu vanilie durează aproximativ 2 ore, incluzând 20 de minute de pregătire, 10 minute de așteptare și 1 oră și 30 de minute de coacere.
Care sunt ingredientele principale pentru tortul flan cu vanilie?
Ingredientele principale includ ouă, smântână lichidă, lapte condensat, lapte, zahăr, vanilie, ulei și făină.
Este tortul flan cu vanilie potrivit pentru începători?
Da, rețeta este clasificată ca fiind foarte ușoară, ceea ce o face accesibilă chiar și pentru cei care sunt la început în bucătărie.
Ce tip de formă este necesară pentru a coace tortul flan?
Este recomandată o formă de copt cu inel de 15 cm diametru pentru a obține forma dorită a tortului.
Ce trucuri pot folosi pentru a desface tortul flan mai ușor?
Pentru a desface tortul mai ușor, așezați forma într-un recipient cu apă fiartă și așteptați aproximativ 10 minute înainte de a desface.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 715Kcal
- Carbo: 55.2g
- Grăsimi: 50.4g
- Grăsimi sat.: 16g
- Proteine: 9.5g
- Fibre: 0.6g
- Zahăr: 49.1g
- ProPoints: 20
- SmartPoints: 31
Informații nutriționale pentru 1 porție (209g)
Echipamente de gătit
cuptor
Atribute
Păstrare la frigider
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
3.44/5, 9 voturi 3 comentarii
S
steve_s2022
Manc-o tu cu m-ta si spunem-mi peste vreo 2 ani cum stai cu analizele (daca mai traiesti) !!! Daca ai avea un pic de bun simt nu ai posta asa o porcarie. Ffui!!!
Hary
Cantitatea de ulei de 200 ml este exagerata,,,in loc de ulei merge mai bine unt si nu 200 ml ci 50 ml/unt sau ulei/
C
cris_nedelcovici
Fereasca Dumnezeu!!!! 200 ml de ulei si 50 g de faina?






Bine ca nu va sperie cantitatea de zahar si de lapte condensat. :)
cand citesti printre randuri e asa usor de ...rezumat!