Tort flan cu vanilie

Desert
Foarte ușor
2 ore
715 Kcal

Va garantam ca nu veti fi dezamagiti de desert - tort flan cu vanilie! Un desert fabulos format din doua straturi: un flan si un blat. Surpriza?

Ingrediente

6

Pentru caramel:

Pentru crema:

Pentru blat:

Materiale

  • 1 mixer electric
  • 1 tel
  • 1 spatula
  • 1 forma de copt cu inel - 15 cm diametru

Preparare

Preparare20 min
Timp așteptare10 min
Gătire1 h 30 m
  • Tort flan cu vanilie - Preparare etapa 1Caramel:
    Topiti zaharul intr-o cratita. Se amesteca daca este necesar. Adaugati treptat apa, amestecand cu o spatula.
  • Tort flan cu vanilie - Preparare etapa 2Cand caramelul face bule turnati-l direct in forma. Dati la frigider cat timp pregatim celelalte compozitii (minim 10 minute).
  • Tort flan cu vanilie - Preparare etapa 3Flan-ul :
    Se amesteca ouale, laptele, smantana, vanilia si laptele condensat indulcit.
  • Tort flan cu vanilie - Preparare etapa 4Blatul :
    Bateti albusurile, apoi incorporati zaharul pentru a face o bezea. Dati deoparte.
  • Tort flan cu vanilie - Preparare etapa 5Amestecati galbenusurile, zaharul, vanilia si sarea. Adaugati laptele si uleiul și amestecati. Se adauga faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
  • Tort flan cu vanilie - Preparare etapa 6Se incorporeaza si bezeaua si se lasa deoparte.
  • Tort flan cu vanilie - Preparare etapa 7Se toarna compozitia de flan in forma, apoi se toarna si compozitia de blat. Asezati tava in tigaia cuptorului si umpleti-o cu apa fiarta pentru a crea efetul de bain-marie.
  • Tort flan cu vanilie - Preparare etapa 8Coaceti timp de 1 ora si 30 de minute in cuptor preîncălzit la 160° C. Scoateti din cuptor si lasati sa se răceasca. Se da la frigider, astfel incat sa se raceasca complet.
  • Tort flan cu vanilie - Preparare etapa 9Pentru a desface mai usor tortul, asezati forma intr-un recipient umplut cu apa fiarta și asteptati aproximativ 10 minute inainte de a desface.
  • Tort flan cu vanilie - Preparare etapa 10Gata!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Cât timp durează să prepari tortul flan cu vanilie?

Prepararea tortului flan cu vanilie durează aproximativ 2 ore, incluzând 20 de minute de pregătire, 10 minute de așteptare și 1 oră și 30 de minute de coacere.
Ingredientele principale includ ouă, smântână lichidă, lapte condensat, lapte, zahăr, vanilie, ulei și făină.
Da, rețeta este clasificată ca fiind foarte ușoară, ceea ce o face accesibilă chiar și pentru cei care sunt la început în bucătărie.
Este recomandată o formă de copt cu inel de 15 cm diametru pentru a obține forma dorită a tortului.
Pentru a desface tortul mai ușor, așezați forma într-un recipient cu apă fiartă și așteptați aproximativ 10 minute înainte de a desface.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 715Kcal
  • Carbo: 55.2g
  • Grăsimi: 50.4g
  • Grăsimi sat.: 16g
  • Proteine: 9.5g
  • Fibre: 0.6g
  • Zahăr: 49.1g
  • ProPoints: 20
  • SmartPoints: 31
Informații nutriționale pentru 1 porție (209g)

Echipamente de gătit

cuptor

Atribute

Păstrare la frigider
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
3.44/5, 9 voturi 3 comentarii

steve_s2022

Manc-o tu cu m-ta si spunem-mi peste vreo 2 ani cum stai cu analizele (daca mai traiesti) !!! Daca ai avea un pic de bun simt nu ai posta asa o porcarie. Ffui!!!

abuz

Hary

Cantitatea de ulei de 200 ml este exagerata,,,in loc de ulei merge mai bine unt si nu 200 ml ci 50 ml/unt sau ulei/

abuz

cris_nedelcovici

Fereasca Dumnezeu!!!! 200 ml de ulei si 50 g de faina?

abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Bine ca nu va sperie cantitatea de zahar si de lapte condensat. :)
cand citesti printre randuri e asa usor de ...rezumat!