Petitchef

Crema de zahar ars /creme brulee

Desert
8 porții
1 oră
30 min
Ușor
156 Kcal

Ingrediente

Numarul de porții: 8
-1 l. lapte

-9 oua

-2 sticlute de rom (mai mari)

-zahar

-zahar vanilat

-coaja rasa de lamaie

Preparare

  • Se fierbe laptele si se lasa la racit.Se amesteca ouale cu mixerul (daca vreti sa fie crema compacta), se adauga romul, zaharul, coaja de lamaie, apoi laptele.

    Intr-o cratita se pune o cana sau una si jumatate de zahar si se caramelizeaza.Pentru cei care nu stiu, se lasa cratita pe foc mic si se amesteca zaharul continuu cu o lingura de lemn, usor, pana incepe sa se dizolve.Cand a ajuns sa aiba o culoare maronie , se ia de pe foc si se tapeteaza marginile cratitei ( adica rasuciti cratita pana cand marginile ei sunt acoperite cu caramel), dar cu mare, mare atentie,..Daca v-a cazut o singura picatura pe piele, vai de mânuţa voastra! Eu am patit-o odata!.Asa ca, mare grija!

    Se toarna compozitia de lapte cu oua, apoi se baga la cuptor pentru aprox. o ora.
    O mai lasati in cuptor cateva minute iar dupa ce se raceste, la frigider.E buna si calda, si rece dar daca o lasati pana a doua zi, se imbiba toate aromele si e si mai buna!

Poze

Crema de zahar ars /Creme brulee, poza 1Crema de zahar ars /Creme brulee, poza 2Crema de zahar ars /Creme brulee, poza 3

Informații nutriționale (pentru o porţie):

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție = 200g
Calorii: 156Kcal
  • Carbo: 9.8g
  • Grăsimi: 7.8g
  • Grăsimi sat.: 2.7g
  • Proteine: 11.2g
  • Fibre: 0.3g
  • Zahăr: 9.5g
  • ProPoints: 4
  • SmartPoints: 6

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii



Comentarii (11):

23/02/2014

Arata bine! Cred ca e si buna!

(0) (0) Abuz
21/02/2014

Excelent, ca la soacra mea iubita!!!!

(0) (0) Abuz
31/01/2014

Arata bn dar fara frunze :*

(0) (0) Abuz
19/12/2013

:)

(0) (0) Abuz
04/06/2013

Reteta mea

(0) (0) Abuz
17/05/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
07/05/2013

Delicioasa!

(0) (0) Abuz
27/04/2013

Fffff buna

(0) (0) Abuz
06/02/2013

Zaharul caramelizat nu trebuie sa se inchida la culoare- devine amar;
este ideala si ca tort;
dupa 45 min in cuptor, se pune un pandispan (din 4-6 oua, 4-6 linguri faina, 4-6 linguri zahar) se mai coace 15 min si se rastoarna rece pe platou mare (isi lasa sirop);
se poate orna cu frisca

(0) (0) Abuz
25/01/2013

Super buna,excelenta.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
4 porții
1h35m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
8 porții
1h20m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Crema de zahar ars/ creme caramel
Crema de zahar ars/ creme caramel
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Crema mousseline
Crema mousseline
10 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Crema diplomat
Crema diplomat
8 porții
30 min
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Crema catalana - verisoara cremei de zahar arsCrema catalana - verisoara cremei de zahar arsCrème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: