Petitchef

Crema de zahar ars cu dovleac

Desert
4 porții
30 min
50 min
Foarte ușor
667 Kcal

Ingrediente

4

Preparare

  • Se caramelizeaza o cana de zahar (intr-o cratita simpla de mancare)
    Se adauga apa si se lasa pe foc pana cand se topeste tot zaharul. Se imbraca peretii cratitei si se lasa la racit.
  • Pulpa dovleacului se macina la robotul de bucatarie/blender sau se fierbe (taiat bucatele) in putina apa, in cazul in care nu aveti gadgeturile tocmai expuse.Se amesteca ouale cu cealalta cana de zahar, cu laptele fierbinte si pasta de dovleac. Se adauga romul, zaharul vanilat sau scortisoara.
  • Compozitia rezultata se toarna in cratita tapetata cu caramel si se pune la cuptor intr-o tava cu apa fierbinte, exact cum am facut aici: Crema de zahar ars. Se lasa cca. 40-50 de minute la foc moderat (verificati daca s-a copt infingand o scobitoare in crema; daca iese curata, crema e gata)
  • Se scoate apoi din cuptor si se lasa sa se raceasca; se pune la frigiderpentru cel putin 4-5 ore sau peste noapte, cum facut.Inainte de a o servi, se trece cu un cutit pe langa marginile cratitei pentru a o dezlipi si se rastoarna pe un platou, in modul asta: se pune platoul deasupra cratitei si se rastoarna crema.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 667Kcal
  • Carbo: 130.1g
  • Grăsimi: 9.6g
  • Grăsimi sat.: 3.2g
  • Proteine: 13.9g
  • Fibre: 2g
  • Zahăr: 127.4g
  • ProPoints: 18
  • SmartPoints: 35
Informații nutriționale pentru 1 porție (479g)


Poze

Crema de zahar ars cu dovleac
Crema de zahar ars cu dovleac - poza 2
Crema de zahar ars cu dovleac - poza 3
Crema de zahar ars cu dovleac - poza 4
Crema de zahar ars cu dovleac - poza 5

Întrebări:




Comentarii:

21/02/2014

Minunata!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Crema de conopida, lapte de cocos si somon fumé
Crema de conopida, lapte de cocos si somon fumé
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cremă de migdale - rețeta ușoară
Cremă de migdale - rețeta ușoară
4 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Cremă frankenstein pentru halloween
Cremă frankenstein pentru halloween
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cremă tartinabilă ciocolată și alune
Cremă tartinabilă ciocolată și alune
20 porții
30 min
Foarte ușor

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Colectie de retete cu dovleac Colectie de retete cu dovleac

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează