Petitchef

Crema de zahar ars

Desert
4 porții
1 oră
35 min
Foarte ușor
704 Kcal

Ingrediente

4
Cost estimat: 2.84 (0.71€/porție)

Preparare

  • Pt inceput,punem cele 250 gr de zahar la caramelizat,in cratita in care urmeaza sa punem ulterior crema. folosit o cratita cu diametrul de cca 23 de cm.
  • Cum spuneam,pe foc mic punem zaharul la caramelizat amestecand din cand in cand in el,ca sa nu se lipeasca.Dupa ce acesta s-a topit complet incepem sa rotim oala astfel incat sa imbracam peretii intr-un strat de zahar caramelizat.
  • Lasam putin zaharul sa se tempereze.Intre timp,amestecam ouale intregi impreuna ce cele 150gr zahar si zaharul vanilat,plus coaja de lamaie.Batem bine ca pt omleta(cu telul nu e necesar mixerul),si treptat adaugam laptele caldut(nu fierbinte).
  • Daca alegeti sa puneti si faina o amestecati o data cu ouale.Turnam apoi compozitia peste zaharul caramelizat anterior si dam totul la cuptor pt cca 30-35 de min la foc potrivit spre mic.
  • Va veti da seama ca este gata cand incepe sa para ca se desprinde pe margini,cam asa:Sau daca nu,faceti testul cu scobitoarea.
    Dupa ce ne asigurat ca este gata,o scoatem din cuptor,o lasam sa se raceasca putin cca 30-60 min,in functie de temperatura care este in camera.Apoi punem un platou deasupra cratitei si rasturnam,insa fara a indeparta oala.Lasam asa pt cel putin 3 ore.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 704Kcal
  • Carbo: 131g
  • Grăsimi: 10.9g
  • Grăsimi sat.: 3.9g
  • Proteine: 18.6g
  • Fibre: 1.6g
  • Zahăr: 113g
  • ProPoints: 19
  • SmartPoints: 34
Informații nutriționale pentru 1 porție (421g)


Poze

Crema de zahar ars
Crema de zahar ars - poza 2
Crema de zahar ars - poza 3
Crema de zahar ars - poza 4
Crema de zahar ars - poza 5
Crema de zahar ars - poza 6
Crema de zahar ars - poza 7
Crema de zahar ars - poza 8

Întrebări:




Comentarii:

24/06/2012

Foarte bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cremă frankenstein pentru halloween
Cremă frankenstein pentru halloween
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crema de conopida, lapte de cocos si somon fumé
Crema de conopida, lapte de cocos si somon fumé
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Crema diplomat
Crema diplomat
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Crema brigadeiro, un deliciu de mâncat cu lingura!
Crema brigadeiro, un deliciu de mâncat cu lingura!
12 porții
16 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează