Crema de zahar ars
Ingrediente
4
Cost estimat: 2.84Euros€ (0.71€/porție)
Preparare
Preparare1 oră
Gătire35 min
- Pt inceput,punem cele 250 gr de zahar la caramelizat,in cratita in care urmeaza sa punem ulterior crema. folosit o cratita cu diametrul de cca 23 de cm.
- Cum spuneam,pe foc mic punem zaharul la caramelizat amestecand din cand in cand in el,ca sa nu se lipeasca.Dupa ce acesta s-a topit complet incepem sa rotim oala astfel incat sa imbracam peretii intr-un strat de zahar caramelizat.
- Lasam putin zaharul sa se tempereze.Intre timp,amestecam ouale intregi impreuna ce cele 150gr zahar si zaharul vanilat,plus coaja de lamaie.Batem bine ca pt omleta(cu telul nu e necesar mixerul),si treptat adaugam laptele caldut(nu fierbinte).
- Daca alegeti sa puneti si faina o amestecati o data cu ouale.Turnam apoi compozitia peste zaharul caramelizat anterior si dam totul la cuptor pt cca 30-35 de min la foc potrivit spre mic.
- Va veti da seama ca este gata cand incepe sa para ca se desprinde pe margini,cam asa:Sau daca nu,faceti testul cu scobitoarea.
Dupa ce ne asigurat ca este gata,o scoatem din cuptor,o lasam sa se raceasca putin cca 30-60 min,in functie de temperatura care este in camera.Apoi punem un platou deasupra cratitei si rasturnam,insa fara a indeparta oala.Lasam asa pt cel putin 3 ore.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Nutriție:
Calorii: 704Kcal
- Carbo: 131g
- Grăsimi: 10.9g
- Grăsimi sat.: 3.9g
- Proteine: 18.6g
- Fibre: 1.6g
- Zahăr: 113g
- ProPoints: 19
- SmartPoints: 34
Informații nutriționale pentru 1 porție (421g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Foarte bun
Punctează această reţetă