Petitchef

Tort cu crema de vanilie si ananas

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
5 oua

6 linguri cu varf faina

6 linguri zahar

2 linguri apa

1 plic praf de copt

1 compot ananas

1 plic crema vanilie Dr Oetker

250 ml lapte rece

4 linguri zahar

300 g piscoturi

300 g frisca

1 plic torta jelee rosu


1 clementina

Preparare

  • Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine.
  • La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel. Intr-o tava de tort unsa cu unt si tapetata cu faina turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura.
  • Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina se coace blatul Incercam daca e copt cu proba scobitorii.Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma, apoi il taiem orizontal in doua. Pregatim crema de vanilie conform instructiunilor de pe plic, apoi desfacem compotul de ananas .Cu siropul acestuia insiropam pe rand, cele doua blaturi.
  • Punem primul blat pe platoul pe care il vom servi, adaugam 1/2 din crema de vanilie, punem peste ea un rand de piscoturi apoi ananas taiat cubulete,frisca, cealalta 1/2 de crema, si ultimul blat. Preparam jeleul rosu cu sucul de ananas ramas si il lasam putin sa se raceasca.
  • Ungem pe lateral tortul cu cele 2 linguri de crema si lipim piscoturi la exteriorul tortului.
    Peste ultimul blat de tort aranjam fructele cu care vrem sa ornam tortul apoi din centru spre exterior, adaugam jeleul cu ajutorul unei linguri si alte elemente de ornat. Dam la rece tortul macar pentru 2 ore, apoi se poate portiona.La fiecare felie mai adaugam frisca , la servire.

Poze

Tort cu crema de vanilie si ananas, poza 1Tort cu crema de vanilie si ananas, poza 2Tort cu crema de vanilie si ananas, poza 3



Comentarii:

Bruno Marcus, 27/01/2011

Unica problema este ingrasatul,solicit informatii despre cum se poate
face si manca aceasta minunatie fara sa ne preocupam cu balanta?Daca
cineva are vreun raspuns va rog sa informati acest flamand. bruno

(1) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 27/01/2011

Sa-ti traiasca sotul.
Buna ideea cu combinare piscoturi-pandispan!
Incerc si eu.

(1) (0) Abuz
Cocolino
Cocolino, 27/01/2011

Super

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort crocant cu crema de vanilie si visine
Tort crocant cu crema de vanilie si visine
8 porții
1h10m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Tort cu ananas si crema de branza
Tort cu ananas si crema de branza
6 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branzaCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: