Petitchef

Crema universala de vanilie

Desert
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Cînd crema se prepara cu oua întregi, se poate renunta la lichid, claca este vorba de apa simpla, astfel compozitia va fi mai consistenta si necesita unt mai putin cu cea 50 g. Daca este nevoie de suc de portocale, lamîie, ananas etc. pentru a cla gust si aroma cremelor, acestea se vor prepara numai cu galbenusuri, la care se pot adauga 2 linguri cu lichid (30 ml), pentru fiecare galbenus. Zaharul se pune dupa gust, dar nu mai mult de 200 g.
  • Intr-un lighenas smaltuit de 2?3 l, se pun galbenusurile sau ouale întregi, zaharul si lichidul si se freaca putin, pîna se amesteca.
  • Lighenasul se pune deasupra unui vas cu apa cloco’hv, potrivit de înalt si de mare, încît lighenasul sa intre în el, sprijinindu-se cu marginile pe gura acesmia, ca un capac; nivelul apei dia vas trebuie sa fie cu 2?3 cm sub lighenas.
  • Daca vasul va fi potrivit, preparatul va fi gataîn 10 minute, fara riscul de a se taia, adica de a se brînzi, cum se întîmpla, cînd se prepara direct pe foc . Daca ouale întregi se bat numai cu zaharul, fara lichid, dupa ce s-au înfier-bîntat si s-au legat, ca o maioneza subtire, se iau de pe foc, chiar mai repede de 10 minute.
  • Pe aburi, compozitia nu se înfierbînta pîna la punctul de fierbere si galbenusurile de ou îngroasa lichidul fierbinte, încalzit din toate partile, fara sa se brînzeasca, cu conditia sa se amestece repede, insistînd pe fundul lighenasului, ca sa nu stagneze compozitia. Nu este bine sa se bata crema cu teiul electric (mixerul), fiindca nu se poate insista pe fundul lighenasului.
  • Pentru creme sau orice preparate cu oua, nu se vor întrebuinta vase sau ustensile care se coclesc, deoarece preparatul se va înegri (oxida) si va deveni toxic. Cremele se bat mai bine cu telul în forma de para care are rezistenta mai mare. Dupa 10 minute, cînd crema se va lega ca o smîntma subtire, li-ghenasul se va lua de pe aburi si se va adauga zaharul vanilat, cacaua cernuta, cafeaua sau ciocolata rasa. Crema se amesteca apoi pe un vas cu apa rece, pîna cînd ajunge la temperatura degetului.
  • Dupa aceea, în crema se pune untul si se bate cu telul numai în unt, ca acesta sa se desfaca în particule mici, apoi se freaca circular, pîna cînd toata crema cu oua se va încorpora în unt, compozitia devenind neteda si omogena; cu cît se bate mai mult, cu atît va deveni mai spur moasâ. Operatia de omogenizare a untului cu crema de oua se realizeaza în 5 minute, daca untul este moale.

R Retete de prajituri si torturi

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crema pasticcera/crema de vanilie
Crema pasticcera/crema de vanilie
2 porții
50 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Crema de vanilie cu ciocolata si banane caramelizate
Crema de vanilie cu ciocolata si banane caramelizate
4 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Crema de vanilie - de post
Crema de vanilie - de post
2 porții
10 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Crema diplomat
Crema diplomat
8 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Cum sa utilizam pastaia de vanilie Cum sa utilizam pastaia de vanilie

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei