Petitchef

Eclere cu zmeura si fistic

Desert
8 porții
2 ore
35 min
Dificil
  • Eclere cu zmeura si fistic
  • Eclere cu zmeura si fistic, poza 2
  • Eclere cu zmeura si fistic, poza 3
  • Eclere cu zmeura si fistic, poza 4
  • (4.75/5 - 4 voturi)
  • 1
  • 7
Eclere cu zmeura si fistic
 
Eclerele, unul dintre deserturile frantuzesti pe care le iubim cel mai mult! Astazi testam in mod special combinatia de zmeura + fistic. Nu va faceti griji, va insotim pas cu pas in realizarea acestei versiuni.

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Aluatul de choux :

120 ml apa

50 gr unt

un praf de sare

75 gr faina

2 oua

1 ou pentru ungere


Crema mousseline cu fistic :

350 ml lpate

3 galbenusuri

75 gr zahar

30 gr amidon de porumb

150 gr unt

2 linguri de pasta de fistic


Aluatul pentru craquelin :

50 gr zahar brun

40 gr unt moale

50 gr faina

colorant alimentar

125 gr zmeura proaspata

zahar pudra

Materiale

Posh
Dui simplu
Dui pentru umplere
sablon forma echere

Preparare

  • Etapa 1 - Eclere cu zmeura si fisticCrema mousseline cu fistic :
    Puneti laptele la fiert. Intre timp, frecati galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul se albeste si devine cremos. Apoi adaugati amidonul de porumb si amestecati bine.
  • Etapa 2 - Eclere cu zmeura si fisticSe toarna laptele fierbinte putin cate putin si se amesteca bine. Se toarna acest amestec in craticioara.
  • Etapa 3 - Eclere cu zmeura si fisticPuneti crema pe foc mediu ai amestecați constant pana se ingroasa. Luati de pe foc.
  • Etapa 4 - Eclere cu zmeura si fisticAdăuga ti la crema 50 g de unt moale. Lasati restul de 100 g la temperatura camerei, astfel incat untul sa se înmoaie. Acoperiti crema cu folie de plastic si lasati-o sa se raceasca la temperatura camerei.
  • Etapa 5 - Eclere cu zmeura si fisticAluatul pentru craquelin :
    Se amesteca untul moale cu zaharul brun. Apoi adaugati faina si amestecati pana cand obtineti o pasta. In cele din urma, adaugati coloranț alimentar roz si amestecati bine.
  • Etapa 6 - Eclere cu zmeura si fisticIntindeti aluatul intre 2 coli de hartie de pergament. Trebuie sa aiba o grosime de 2 milimetri. Puneti in frigider.
  • Etapa 7 - Eclere cu zmeura si fisticAluatul pentru choux :
    Intr-o cratita puneti apa si puneti pe foc, adaugati untul si putina sare. Cand untul se topeste, se adauga faina intr-o singura miscare si se amesteca pana cand aluatul se desprinde de marginile craticioarei.
  • Etapa 8 - Eclere cu zmeura si fisticLuati de pe foc si adaugati ouale unul cate unul, amestecand de fiecare data. Se amesteca puternic, deoarece elasticitatea aluatului se formeaza in aceasta etapa.
  • Etapa 9 - Eclere cu zmeura si fisticIn tava, sub foaia de copt, puneti coala de hartie pe care ati desenat in prelabil modelul de coji. Folosind un posh cu un dui simplu, puneti aluatul peste sablon.
  • Etapa 10 - Eclere cu zmeura si fisticScoateti craquelin si taiati dreptunghiuri de dimensiunea eclerului. Atentie, trebuie sa ramana rigid, daca este moale, nu ezitați sa puneti craquelin ul in congelator astfel incat untul sa nu se topeasca prea repede.
  • Etapa 11 - Eclere cu zmeura si fisticPlasat cate un dreptunghi craquelin pe fiecare ecler. Nu conteaza daca se rupe, rezultatul va fi ok dupa coacere.
  • Etapa 12 - Eclere cu zmeura si fisticCoaceti timp de 35 de minute la 180° C. Aveti grija ca la sfarsitul gatitului sa nu le scoateti din cuptor, pentru ca se vor lasa. Lasati-le in cuptor cu usa deschisa inca 10 minute inainte de a le scoate.
  • Etapa 13 - Eclere cu zmeura si fisticDupa ce eclere s-au racit, terminati crema de mousseline:
    Adaugati pasta de fistic in crema-ar trebui sa fie la temperatura camerei (nu trebuie sa fie prea rece) si amestecati cu un mixer electric.
    Adaugati aproximativ 1/3 din untul moale si bateți la viteza maxima.
  • Etapa 14 - Eclere cu zmeura si fisticOdata ce untul este bine incorporat, repetati pana cand folositi tot untul. Dupa ce tot untul s-a incorporat, continuati sa bateti 2-3 minute pentru a obtine o crema groasa.
  • Etapa 15 - Eclere cu zmeura si fisticTaiati eclerele pe jumatate in lungime si folosind un posh cu dui canelat, umpleti cu generozitate cu crema mousseline.
  • Etapa 16 - Eclere cu zmeura si fisticAsezati zmeura pe crema, plasandu-o usor pe laturi, astfel incat sa se poata din laterale.
  • Etapa 17 - Eclere cu zmeura si fisticInchideti eclerele si pudrati cu zahar pudra.
  • Etapa 18 - Eclere cu zmeura si fisticGata!

Video

YouTube

Observații:

Coacerea : cojile se umfla prin evaporarea apei in timpul coacerii. Deschiderea usii cuptorului la sfarsitul coacerii va permite evacuarea usor a umezelii. Daca luati cojile direct din cuptor dupa coacere, acestea se vor lasa cu siguranta!
Conservarea : maxim 48 ore


Comentarii:

28/10/2018

Interesantă rețetă

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăCiupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria românească

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: