Petitchef

Rulada cu crema de vanilie si gem de caise

Desert
6 porții
60 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
80 g faina

40 g praf de budinca de vanilie

5 g praf copt

4 albusuri de ou

120 g zahar

1 priza sare

4 galbenusuri de ou

1 pac. zahar vaniliat

coaja de la 1lamiie sau 1 portocala

2 ls ulei

3 ls apa fierbinte

zahar tos pentru presarat deasupra.

1 pac.praf de budinca de vanilie

2-3 pac.zahar vaniliat sau esenta de vanilie sau si mai bun este batonul de vanilie.

150 g zahar

450 ml lapte

200 g Butter

esenta de rom

5-6 ls gem de caiase sau altul

Preparare

  • Faina se amesteca cu praful de copt, budinca si se trec printr-o sita.
    Albusutrile se bat spuma cu priza de sare cind spuma nu mai curge se adaoga aharul in ploaie si se mixeaza mai departe pina ce spuma a devenui batoasa si zaharul sa topit.
  • Se adaoga pe rind galbenusurile, coaja de fruct, uleiul si apa, iar in final amstecul de faina, care nu se mai mixeaza , cu se amesteca cu o lingura in asa fel incit aluatul s aramina cit mai aerat.
    Compozitia obtinuta se toarna in tava captusita cu hirtie de copt si se coace la 210°C pentru ca 10-12 min.
  • Se scoate blatul din cuptor, se presara imdiat deasupra cu zahar tos.Nu mult dar sa fie peste tot.Deasupra se pune o alta hirtie/folie de copt si se intoarce blatul cu hiriile de copt , cu partea care a fost jos si sa copt deasupra, tot in tava de copt.Se acopera cu un servet si se lasa sa se racesca blatul intr-e cele doua hirtii de copt.
  • Intr-e timp s se pregateste acesta crema, sau chiar inaite de a pregati aluatul, este bine sa se fiarba budinca.In acest fel are timp sa se racesca.
  • Praful de budinca se amesteca cu zaharul,zaharul vaniliat sau ce doriti si treptat cu laptele rece.Totul se pune la fiert amestecind in continuu pina ce se formeaza budinca. Se trage de pe foc si se acopera imediat cu o folie de nailon si se pune la racit. Untul se tine la temperatura camerei, iar cind budinca este rece sau cel putin are aceeasi temperatura cu untul se prepara crema.
  • Untul se mixeaza bine ai se amesteca pe rind cu cite o lingura din budinca pina ce budinca este toata si bine incorporata cu untul si se adaoga dupa gust rom ceva esenta de rom.
  • Hirtiile de copt se trag jos de pe blat , iar blatul se pune pe o folie de nailon.
    Deasupra se intinde gemul pe toata suprafata ruladei si o parte din crema se dreseaza deasupra blatului dar doar 2/3 din suprafata.
    Cu ajutorul foliei se ruleaza blatul usor si ramine prins bine in folie, eventual capetele foliei se rasucesc bine in asa fel incit rulada sa fie compact impachetata.Se lasa la frigider 2-3 ore si dupa aceea se scoate din folie si se unge deasupra cu restul cremei, eventual se decoreaza cu ceva ciocolata,frisca..





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Rulada cu crema de vanilie
Rulada cu crema de vanilie
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Rulada de nuca cu crema de vanilie
Rulada de nuca cu crema de vanilie
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Rulada cu crema de caise
Rulada cu crema de caise
6 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Cannoli cu crema de vanilie
Cannoli cu crema de vanilie
15 porții
1h20m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

12 retete cu Caise12 retete cu CaiseCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: