Petitchef

Trufe de ciocolata

Desert
4 porții
1 oră
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Va pun si poza cu diferitele "invelisuri" cu care se presupunea ca voi acoperi trufele.se presupunea, am zis caci pana la urma .Pune frisca intr-un vas pe foc si cand fierbe, da-o deoparte. Intr-un castronel, pune 300 g. ciocolata simpla si toarna deasupra frisca fierbinte:Amesteca bine cu o lingura sau bate cu telul pana cand ciocolata se topeste iar compozitia devine omogena:
  • Toarna jumatate din acest amestec intr-un alt castronel. Intr-unul dintre castronele adauga coniacul iar in celalalt cafeaua neagra.
    Eu portia cu coniac am facut-o fara coniac doar portia cu cafea a ramas intacta si de care folosit pentru a orna minunatul tort, facut de ziua mea si a lui Cipi: Tort de trufe!
  • Da la congelator 2-3 ore, pana cand compozitiile se intaresc.Cu o lingura, ia din amestecul de ciocolata, modeleaza bilute si pune-le pe o tava tapetata cu hartie pergament. Da la congelator pentru minim 15 minute, pentru a se putea intari compozitia si pentru a le putea da apetisanta forma rotunda, pe care o cunoastem cu totii.
  • Dupa ce ai terminat "de modelat", pune tava in congelator:Topeste restul de ciocolata simpla. Asteapta sa se raceasca putin apoi cu ajutorul unei furculite inmoaie fiecare trufa cu aroma de coniac in ciocolata.
  • Asteapta putin pentru a se scurge de ciocolata in exces si aseaza trufa din nou pe tava.
    Da o treime din aceste bilute prin cacao. Presara o alta treime cu migdale iar restul lasa-le simple


Poze

Trufe de ciocolata
Trufe de ciocolata - poza 2
Trufe de ciocolata - poza 3
Trufe de ciocolata - poza 4
Trufe de ciocolata - poza 5
Trufe de ciocolata - poza 6
Trufe de ciocolata - poza 7
Trufe de ciocolata - poza 8

Întrebări:




Comentarii:

14/05/2015

Bunicele, dar atentie: trufele nu sunt atat de rotunde, Aceste bomboane ca caror reteta ati dat-o seamana, mai de graba, cu visinele in ciocolata. Trufele au o forma aproape nedefinita (asa cum sunt ele, ciupercile, in natura) si, de cele mai multe ori, sunt date prin pudra de cacao cu tot cu crusta de ciocolata. Incercati si-o sa va placa maxim!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/05/2015

De incercat

(0) (0) Abuz
14/05/2015

Arata f.bine!

(0) (0) Abuz
14/05/2015

Interior cu visine din visinata!

(1) (0) Abuz
23/12/2013

Trufele se mananca dupa maxim 1 saptamana nu o luna...Dar au iesit bune

(0) (0) Abuz
23/12/2012

Super buneeeee

(0) (0) Abuz
22/11/2012

Fenomenal me encanta

(0) (0) Abuz
11/12/2011

Sunt ft bune

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Trufe cu ciocolata - petitchef
Trufe cu ciocolata - petitchef
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
3 porții
4 h 10 m
Foarte ușor

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează