Petitchef

Trufe de ciocolata

Desert
4 porții
60 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
400 ml. frisca lichida

500 g. ciocolata simpla, rupta bucati

2 linguri coniac

2 linguri cafea, preparata tare

2 linguri cacao

25 g. migdale, taiate bucati si prajite

400 g. ciocolata alba

1 lingura cafea boabe, proaspat macinata

Preparare

  • Va pun si poza cu diferitele "invelisuri" cu care se presupunea ca voi acoperi trufele.se presupunea, am zis caci pana la urma .Pune frisca intr-un vas pe foc si cand fierbe, da-o deoparte. Intr-un castronel, pune 300 g. ciocolata simpla si toarna deasupra frisca fierbinte:Amesteca bine cu o lingura sau bate cu telul pana cand ciocolata se topeste iar compozitia devine omogena:
  • Toarna jumatate din acest amestec intr-un alt castronel. Intr-unul dintre castronele adauga coniacul iar in celalalt cafeaua neagra.
    Eu portia cu coniac am facut-o fara coniac doar portia cu cafea a ramas intacta si de care folosit pentru a orna minunatul tort, facut de ziua mea si a lui Cipi: Tort de trufe!
  • Da la congelator 2-3 ore, pana cand compozitiile se intaresc.Cu o lingura, ia din amestecul de ciocolata, modeleaza bilute si pune-le pe o tava tapetata cu hartie pergament. Da la congelator pentru minim 15 minute, pentru a se putea intari compozitia si pentru a le putea da apetisanta forma rotunda, pe care o cunoastem cu totii.
  • Dupa ce ai terminat "de modelat", pune tava in congelator:Topeste restul de ciocolata simpla. Asteapta sa se raceasca putin apoi cu ajutorul unei furculite inmoaie fiecare trufa cu aroma de coniac in ciocolata.
  • Asteapta putin pentru a se scurge de ciocolata in exces si aseaza trufa din nou pe tava.
    Da o treime din aceste bilute prin cacao. Presara o alta treime cu migdale iar restul lasa-le simple

Poze

Trufe de ciocolata, poza 1Trufe de ciocolata, poza 2Trufe de ciocolata, poza 3Trufe de ciocolata, poza 4Trufe de ciocolata, poza 5Trufe de ciocolata, poza 6Trufe de ciocolata, poza 7Trufe de ciocolata, poza 8



Comentarii:

14/05/2015

Bunicele, dar atentie: trufele nu sunt atat de rotunde, Aceste bomboane ca caror reteta ati dat-o seamana, mai de graba, cu visinele in ciocolata. Trufele au o forma aproape nedefinita (asa cum sunt ele, ciupercile, in natura) si, de cele mai multe ori, sunt date prin pudra de cacao cu tot cu crusta de ciocolata. Incercati si-o sa va placa maxim!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/05/2015

De incercat

(0) (0) Abuz
14/05/2015

Arata f.bine!

(0) (0) Abuz
14/05/2015

Interior cu visine din visinata!

(0) (0) Abuz
23/12/2013

Trufele se mananca dupa maxim 1 saptamana nu o luna...Dar au iesit bune

(0) (0) Abuz
23/12/2012

Super buneeeee

(0) (0) Abuz
22/11/2012

Fenomenal me encanta

(0) (0) Abuz
11/12/2011

Sunt ft bune

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Trufe de ciocolata / trufas de chocolate
Trufe de ciocolata / trufas de chocolate
4 porții
1 oră
Foarte ușor
2.3 / 5
Rețetă Trufe cu ciocolata si cocos
Trufe cu ciocolata si cocos
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Trufe de ciocolata neagra(dark chocolate truffles)
Trufe de ciocolata neagra(dark chocolate truffles)
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Marquise cu ciocolata
Marquise cu ciocolata
10 porții
25 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisInvata sa topesti ciocolata ca un profesionistInvata sa topesti ciocolata ca un profesionist

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: