Petitchef

Mazurca neagra

Desert
8 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Se freaca untul spuma cu 250 g zahar pana se topeste zaharul. Dupa aceea se adauga nuca, praful de copt, zeama de la o lamaie, aromele si se omogenizeaza din nou, apoi se toarna in ploaie faina amestecata cu lingura de cacao si la urma albusurile bezea, incorporate usor. Aluatul iese mai tare decat la pandispan, dar curge, totusi.

    Se pune hartie de copt unsa cu ulei intr-o tava de aragaz obisnuita.Se da la foc potrivit (170 de grade) 20-25 de minute iar intre timop se face "crema": galbenusele se freaca spuma cu restul de zahar si se toarna pe deasupra prajiturii inainte de a fi complet coapta, apoi se mai lasa 5-7 minute in cuptor.
    Cand este gata se scoate tava si se lasa sa se raceasca in tava.

    Dupa ce se raceste se pune pe deasupra o glazura facuta din ciocolata topita in 2-3 linguri de apa sau lapte.

    Este o prajitura fina si gustoasa, un fel de ruda aristocatica a negresei. Daca doriti, puteti adauga si o mana de visine confiate sau de stafide in blat.

Poze

Mazurca neagra, poza 1
Mazurca neagra, poza 2
Mazurca neagra, poza 3

Întrebări:





Rețete inrudite

Rețetă Tort padurea neagra
Tort padurea neagra
6 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Chec cu glazura de ciocolata neagra
Chec cu glazura de ciocolata neagra
8 porții
1 h 10 m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort Padurea neagra - retata pas cu pas
Tort Padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5


Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Ciocolata neagra, dulcele permis Ciocolata neagra, dulcele permis Ridichea neagra - remediul natural pentru intarirea sistemului imunitar Ridichea neagra - remediul natural pentru intarirea sistemului imunitar

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.