Petitchef

Pandispan cu visine

Desert
8 porții
20 min
30 min
Ușor
Pandispanul e desertul preferat al familiei mele, cu fructe proaspete sau congelate, nu dau gres niciodata. Si nu stiu cum se face ca cererea revine mereu :)

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru o tava 30x22cm :

6 oua

6 linguri de zahar (cu varf)

6 linguri de ulei

150g faina

Un praf de sare

O lingurita de praf de copt

O lingurita de extract de vanilie

350g visine proaspete

Preparare

  • Etapa 1 - Pandispan cu visine
    Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se intaresc (nu se deslipeste spuma cand intorci bolul cu fundul in sus) apoi se adauga zaharul treptat mixand incontinuu pana cand se topeste zaharul si se formeaza o bezea tare. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se adauga apoi peste spuma de albus. Se adauga extract de vanilie si faina in ploaie (in faina se amesteca initial praful de copt). Se amesteca totul pana se omogenizeaza (nu amestecati prea mult). Acum, as vrea sa mai fac o precizare: poate va intrebati "da, de ce a mai separat ouale daca a pus praf de copt?". OK, in mod normal, in pandispan nu se pune praf de copt, volumul dat de spuma de albus e suficient pentru a aera prajitura simpla, dar pentru ca am pus fructe proaspete, este musai sa ajutam aluatul sa creasca.
  • Etapa 2 - Pandispan cu visine
    Visinele se spala se scot samburii si se lasa vreo ora in zahar (daca sunt prea acre). Se scurg bine de suc, se pun pe un servet se sterg un pic si se pudreaza cu faina (pentru a nu se lasa la fundul prajiturii)
  • Etapa 3 - Pandispan cu visine
    Intr-o tava 30x22cm unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt se toarna aluatul si se presara visinele. Apoi se hau la cuptorul preincalzit la 190 grade C timp de 25-30 de minute. Se face testul cu scobitoarea si daca aceasta iese curata, se stinge focul si se lasa sa se raceasca in cuptor cu usa intre-deschisa.
  • Etapa 4 - Pandispan cu visine
    Nu va speriati, cu tot praful de copt din lume (bine, daca puneti mai multa faina si mai mult praf de copt, nu se va mai lasa, dar va fi un fel de paine dulce tare si uscata), prajitura se va mai lasa... e in regula, va fi la fel de gustoasa.



Comentarii (17):

22/03/2014

Daca tot va legati care mai de care de gramatica uitativa va rog in dictionarul roman si nu veti gasi nicaieri cuvintul
'''bol-bolul''' dar in schimb veti gasi in dictionarul englez cuvintul scris cu totul diferit ,,,bowl ,,,care inseamna printre altele ,,,,castron ,,,,oare de ce nu putem spune ,,,folosim un castron ,,,,ci spunem '''folosim bol /bolul /boluri ''' nu cred ca are vreun sens schimbarea cuvintului ,,,castron ,,,pe un cuvint imprumutat si astfel pocim saraca limba romaneasca caci si asa sufera mult ........si daca nu ne place vreo reteta faceti modificari dupa gustul vostru ,sa aveti o zi buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/03/2014

Este o reteta racoritoare,dar cunoscuta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/09/2016

Deosebita

(0) (0) Abuz
08/07/2016

BUN

(0) (0) Abuz
18/04/2015

Excelent

(0) (0) Abuz
doina_p2014
doina_p2014, 06/04/2014

Super !

(0) (0) Abuz
22/03/2014

Super

(0) (0) Abuz
21/03/2014

Excelenta

(0) (0) Abuz
20/03/2014

Este f. buna si usor de facut, va multumesc !

(0) (0) Abuz
20/03/2014

Reteta cunoscuta, dar buna.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pandispan pufos cu visine (reteta video)
Pandispan pufos cu visine (reteta video)
15 porții
40 min
Ușor
3.5 / 5
Rețetă Pêche melba, o inghetata cu parfum de vara
Pêche melba, o inghetata cu parfum de vara
1 porții
10 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Crema diplomat
Crema diplomat
8 porții
30 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Moelleux ciocolata-vanilie
Moelleux ciocolata-vanilie
10 porții
1h10m
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: