Petitchef

Prajitura grilaj cu branza dulce si stafide

Desert
8 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
1, 2 kg faina

50 g drojdie

200 g zahar

3 oua

50 ml unt topit sau ulei

sare

700 ml lapte caldut

1 kg branza de vaci

150 g zahar

1 plic vanilie Bourbon

2 albusuri

coaja rasa de la o lamaie

un varf de lingurita scortisoara

100 g stafide

1 ou pentru uns

Preparare

  • Intr-un bol se pune drojdia faramitata cu putin zahar si 5o ml lapte caldut , apoi se lasa la dospit pina creste bine. In bolul in care vom framanta aluatul punem faina cernuta, ouale intregi, zaharul, 1/2 vanilie, 1/2 din coaja de lamaie si drojdia crescuta.
  • Incepem sa framantam si adaugam incet untul topit si laptele caldut, framantind in continuare pina se dezlipeste aluatul de marginile bolului. Acoperim bolul si lasam aluatul la cald sa dospeasca pina isi dubleaza volumul.
  • Intre timp preparam umplutura. Stafidele le acoperim cu putina apa in care am pus putina esenta de migdale sau de care preferati voi. Branza, zaharul , 1/2 din vanilia ramasa si din coaja de lamaie, scortisoara si stafidele inmuiate le amestecam bine.
  • Albusurile le batem spuma si le adaugam apoi la branza invartind cu grija de sus in jos pina se incorporeaza intreaga cantitate de branza.
  • Luam aluatul dospit, il punem pe o suprafata data cu faina , il inpartim in doua si il intindem o bucata cam de 1, 5 cm grosime si cealalta bucata o facem suluri subtiri.
  • Intr-o tava ( 40 x40 cm)captusita cu hartie de copt punem aluatul intins , peste el asezam branza nivelata uniform pe toata suprafata si deasupra ei aranjam sulurile de aluat ca in imaginile prezentate.
  • Ungem cu galbenus deasupra sulurile si dam tava la cuptorul incalzit in prealabil la 160 de grade C pina se rumeneste frumos deasupra prajitura, 50-60 de minute, functie de cuptor.
  • Lasam prajitura sa se raceasca apoi o putem taia si aranja pe platou. Sunt sigura ca papilele voastre gustative vor fi incantate de gustul acestei prajituri.

Poze

Prajitura grilaj cu branza dulce si stafide, poza 1Prajitura grilaj cu branza dulce si stafide, poza 2




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu branza dulce si visine
Prajitura cu branza dulce si visine
4 porții
1h25m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Prajitura cu branza dulce
Prajitura cu branza dulce
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Gem de caise - Petitchef
Gem de caise - Petitchef
15 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaTurta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipica

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: