Petitchef

Clafoutis de pere (budinca)

Aperitiv
4 porții
30 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se curata perele de coaja, se taie in jumatate si se elimina partea cu samburii. Se aseaza apoi intr-o cratita (pe cat posibil, sa nu se suprapuna).
  • Se presara peste ele 2 linguri de zahar, coaja de lamaie si se adauga apa cat sa le acopere. Se acopera cratita cu capac si se coc perele in cuptor 20 de minute la focc mediu. Se lasa apoi sa se raceasca.
  • Se bat ouale si se amesteca cu faina, zaharul ramas, sofranul si un varf de sare. Se adauga apoi laptele putin incalzit.
  • Se scot perele din cuptor si se aseaza fiecare in forme de prajitura sau tort separate sau chiar cate 2 intr-o forma. Se varsa crema deasupra si se coc din nou in cuptor 20 de minute.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Clafoutis de caise
Clafoutis de caise
8 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Clafoutis cu caise
Clafoutis cu caise
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Budinca cu mere si caramel
Budinca cu mere si caramel
10 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Natillas, budinca spaniola
Natillas, budinca spaniola
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! Ce trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pere Ce trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pere

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează