Petitchef

Clafoutis de pere (budinca)

Aperitiv
4 porții
30 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
4-5 pere

coaja rasa de la o lamaie

3 oua

4 linguri de faina

100 g. de zahar

1/2 litru de lapte

2 linguri de unt


sare

Preparare

  • Se curata perele de coaja, se taie in jumatate si se elimina partea cu samburii. Se aseaza apoi intr-o cratita (pe cat posibil, sa nu se suprapuna).
  • Se presara peste ele 2 linguri de zahar, coaja de lamaie si se adauga apa cat sa le acopere. Se acopera cratita cu capac si se coc perele in cuptor 20 de minute la focc mediu. Se lasa apoi sa se raceasca.
  • Se bat ouale si se amesteca cu faina, zaharul ramas, sofranul si un varf de sare. Se adauga apoi laptele putin incalzit.
  • Se scot perele din cuptor si se aseaza fiecare in forme de prajitura sau tort separate sau chiar cate 2 intr-o forma. Se varsa crema deasupra si se coc din nou in cuptor 20 de minute.

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Clafoutis cu mure si afine
Clafoutis cu mure si afine
4 porții
1h40m
Foarte ușor
Rețetă Clafoutis cu visine/ sour cherry clafoutis
Clafoutis cu visine/ sour cherry clafoutis
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura cu pere rasturnata
Prajitura cu pere rasturnata
8 porții
1h15m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Natillas, budinca spaniola
Natillas, budinca spaniola
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Frangipane cu pere
Frangipane cu pere
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Budinca cu mere si caramel
Budinca cu mere si caramel
10 porții
1h20m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Ce trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pereCe trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pere

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: