Petitchef

Prajitura albinita -cu foi de zahar ars

Desert
8 porții
30 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
3 galbenusuri

500 g zahar

10 linguri ulei

2 linguri bicarbonat

200 ml apa

800 g faina


Pt crema:

1 plic de budinca de vanile

350 ml lapte rece

5 linguri zahar

1 esenta de vanilie

180 g unt sau margarina

4-5 linguri gem de caise


Pt bezea:

3 albusuri

6 linguri de zahar

1 lingura zeama de lamaie

Preparare

  • 200 g de zahar se pun intr-o craticioara perfect uscata si se caramelizeaza, se stinge cu apa, se mai tine pe foc pana se dizolva tot zaharul si se da deoparte sa se raceasca.
  • Separat intr-o oala mai mare de 2,5 -3 litri se amesteca bine galbenusurile cu zaharul ramas(300g), uleiul si bicarbonatul, apoi se adauga siropul de zahara ars caldut, se amesteca bine si pune foc pana da un clocot.
  • Se lasa compozitia la racit apoi se adauga faina si se framanta un aluat potrivit de moale ce nu lipeste.
  • Se lasa la odihnit 10 minute, apoi aluatul se imparte in patru parti din fiecare parte se va coace cate o foaie pe dosul tavi unsa bine cu ulei si tapetata cu faina a folosit tava mare de 28/38 cm.
  • Budinca se amesteca cu zaharul si laptele rece, se da pe foc amestecand continuu pana se ingroasa si se lasa la racit, apoi se mixeaza cu untul sau margarina, se adauga esenta de vanilie.
  • Pt asamblare:
    Se umplu primele doua foi cu crema a treia foaie se unge cu gem si se aseaza cu parte unsa peste crema, se pune restul de crema. Se aseaza o greutate pe foi pentru a le presa usor. intre timp se pregateste bezeaua.
  • Se bat spuma albusurile cu zeama de lamaie, cand s-a format o spuma tare se adauga treptat zaharul si se pune vasul pe baie de aburi. Cand s-a intarit bine si nu mai curge de pe tel se intinde peste prajitura se poate rade ciocolata se taie a doua sau chiar a treia zi cand s-au inmuita bine foile.

Poze

Prajitura Albinita -cu foi de zahar ars, poza 1Prajitura Albinita -cu foi de zahar ars, poza 2Prajitura Albinita -cu foi de zahar ars, poza 3Prajitura Albinita -cu foi de zahar ars, poza 4

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Prajitura rasturnata cu ananas


Comentarii (19):

anonimchef, 04/01/2018

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/11/2013

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/09/2013

Cele mai bune excelete retete si prajiturile ies foarte bune

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/12/2013

Buna

(0) (0) Abuz
12/12/2013

Mai mult decit EXCELENT

(0) (0) Abuz
25/08/2013

E buna

(0) (0) Abuz
01/05/2013

Super

(0) (0) Abuz
30/04/2013

Cam cata apa se pune peste zahar

(0) (0) Abuz
11/04/2013

Cred ca este foarte buna nam incercato inca

(0) (0) Abuz
05/04/2013

Oarte buna

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Prajitura albinita
Prajitura albinita
8 porții
1h30m
Dificil
4.5 / 5
Rețetă Prajitura foi cu zahar ars
Prajitura foi cu zahar ars
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Crema catalana - verisoara cremei de zahar arsCrema catalana - verisoara cremei de zahar arsTurta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: