Petitchef

Prajitura amandina.

Desert
8 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
* Blat: 6 oua

* 200 gr. zahar

* 30 ml. apa

* 30 ml. ulei

* 20 gr. cacao

* 8 linguri faina

* Crema :3 galbenusuri

* 150 gr. zahar pudra

* 250 gr. unt

* 3 linguri cacao

* 1 fiola esenta rom

* Sirop :400 ml. apa

* 150 gr. zahar

* 2 plicuri cappuccino rom

* 1 fiola esenta rom

* Glazura: 2 plicuri Glazura Decor Dr.Oetker,sau ciocolata topita cu un pic de unt

* frisca

Preparare

  • Blatul : se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.
    Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.
    Treptat se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza.
    In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt , se pune compozitia si se coace 30-35 minute.
    Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.

    Crema : untul partial topit (eu l-am lasat la temperatura camerei si s-a inmuiat foarte bine) se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva. Se adauga galbenusurile,cacao si esenta de rom. Se mixeaza pana se topeste zaharul,apoi se intinde peste blat.

    Sirop : se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
    Glazura se face conform instructiunilor de pe plic.Cine doreste poate glazura cu ciocolata (1 ciocolata) topita si amestecata cu 1 lingura de unt pentru a-i da luciu.Se poate orna cu crema sau cu frisca.

Întrebări:

Buna, am vazut ca praful de copt nu este trecut. Creste blatul suficient pentru a fi taiat fara praf de copt ?

Răspuns:

Nu este necesar praful de copt.Blatul a crescut suficient cat sa poata fi taiat pe jumatate.




Comentarii (105):

multimedia, 13/12/2016

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/11/2016

Foarte buna! Este preferata familiei! Eu in sirop pun in loc de esenta de rom coaja de portocala rasa.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/04/2016

Foarte buna ! Va recomand cu încredere.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/07/2015

Super buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/05/2015

Gustul copilariei!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/04/2015

Este cea mai buna prajitura

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
mani140800
mani140800, 26/04/2015

Excelenta!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/04/2015

Am incercat si a iesit de nedescris ..un gust super bun..oricum de acum voi folosi numai aceasta reteta ..in special crema care este deosebit de buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/01/2015

Excelenta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/03/2014

FOARTE BUNA!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura amandina
Prajitura amandina
4 porții
1h30m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura amandina
Prajitura amandina
8 porții
1h40m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura amandina
Prajitura amandina
1 porții
1h35m
Dificil
4.5 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: