Petitchef

Prajitura kinder pingui

Desert
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10

Blat:

10 oua

200 g de zahar

2 pliculete de zahar vanilat

5 linguri cu varf de gris

5 linguri cu varf de faina

5 linguri cu varf de cacao

5 linguri de miere

1pliculet si jumatate de praf de copt

1 praf de sare

50 ml lapte

270 ml ulei


Glazura :

120 gr ciocolata de menaj

70 gr de unt

1 lingura de apa

2 linguri de ulei


Glazura 2:

220 gr de ciocolata de menaj

100 gr unt

3 linguri de ulei

1 lingura de apa

1 lingura de zahar pudra


Crema:

500 ml smantana pentru frisca

8 g gelatina

3 linguri lapte

2 linguri de miere

1 fiola esenta de vanilie

Preparare

  • Pentru blat separam ouale,albusurile le batem spuma cu un praf de sare iar galbenusurile le mixam la viteza mare cateva minute impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana ce compozitia devine cremoasa si densa.
  • Peste galbenusuri adaugam faina,praful de copt,grisul,cacaua amestecand usor,apoi laptele,uleiul si mierea.La final incorporam usor si albusurile batute cu miscari de jos in sus astfel incat compozitia sa ramana aerata.
  • Compozitia finala este destul de lichida dar vor iesi niste blaturi pufoase.Se imparte compozitia in doua.A pus in doua vase ,asa am reusit sa coc doua blaturi aproximativ egale.Le-am copt 15 minute la foc moderat.
  • Dupa ce s-au copt le lasam la racit fara a indeparta hartia de copt.
  • Intre timp am preparat glazurile.Glazura 1 :amestecam toate ingredientele pe foc pana se topesc fara a le fierbe.Glazura 2 se prepara identic din ingredientele specificate.
  • Prima data a pus gelatina la hidratat in apa rece pentru ca am folosit foi(4).Frisca se mixeaza la viteza maxima ,adaugam gelatina topita in cele 3 linguri de lapte,mierea si mixam bine.Crema a rezultat destul de consistenta-
  • Intre timp blaturile s-au racit,glazurile si crema sunt gata ,asa ca trecem la asamblarea prajiturii.
  • Pe unul din blaturi punem jumatate din crema pe care o nivelam foarte bine.Turnam glazura 1 la temperatura camerei apoi punem la congelator sau la frigider pentru a se intari glazura.Cand este tare putem sa punem si cealalta jumatate de crema,nivelam si acoperim cu celalalt blat pe care turnam glazura 2,nivelam si dam din nou la congelator cateva minute.
  • O pastram cateva ore la frigider apoi taiem prajitura cu un cutit inmuiat mereu in apa fierbinte.

Poze

PRAJITURA KINDER PINGUI, poza 1
PRAJITURA KINDER PINGUI, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

30/12/2013

Superba

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/04/2015

Excelenta la aspect si la gust. mi se cere sa o repet destul de des

(0) (0) Abuz
15/04/2014

Super buna!

(0) (0) Abuz
10/02/2013

Ce mai faina prajitura

(0) (0) Abuz
24/01/2013

بسم الله الرحمن الرحيم اما بعد عيدكم مبرك سعد والله ادخلو علكم بصحا ولعفيا وكول عام وانتم ياشورافاء العلوين بيالف خير عاش الملك لله الوطن الملك خاديمكم محمد اليعقوبي من طنجه

(0) (0) Abuz
demire, 03/07/2012

Bonisima

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura kinder pingui
Prajitura kinder pingui
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Prajitura kinder-pingui
Prajitura kinder-pingui
6 porții
43 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura kinder pingui / kinder pingui cake
Prajitura kinder pingui / kinder pingui cake
4 porții
1h30m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenTurta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.