Prajitura cafelina

(4.62/5 - 64 voturi)
10 comentarii

  • Prajitura cafelina
  • Prajitura cafelina, Poza 2
  • Prajitura cafelina, Poza 3
  • Prajitura cafelina, Poza 4
  • Prajitura cafelina, Poza 5
  • Prajitura cafelina, Poza 6
  • Prajitura cafelina, Poza 7
  • Prajitura cafelina, Poza 8
  • Prajitura cafelina, Poza 9
  • Prajitura cafelina, Poza 10
  • Prajitura cafelina, Poza 11
  • Prajitura cafelina, Poza 12
  • Prajitura cafelina, Poza 13
  • Prajitura cafelina, Poza 14
  • Prajitura cafelina, Poza 15
  • Prajitura cafelina, Poza 16
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
6 porții
Preparare:
30 min
Gătire:
45 min
Gata în:
1 h, 15 m
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

Pentru blat
- 6 oua
- 160 g zahar pudra
- 160 g nuca macinata
- 1 praf de copt
- 3 linguri faina
Pentru crema
- 250 g unt
-100 g nuca
- 100 g zahar
- 1 lingura miere
- 2 lingurite cafea ness
- 3 galbenusuri
Glazura
- 4 linguri ciocolata pudra sau cacao amestecata cu zahar pudra
- 2-3 linguri ulei
- 50 ml apa

Preparare

Etapa 1

Se prepara blatul. Se separa galbenusurile de albusuri.Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul , apoi se adauga galbenusurile si se amesteca bine.
Se adauga nuca apoi praful de copt si faina si se amesteca bine.

Etapa 2

Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 20 min aprox. Prajitura o sa creasca apoi o sa se lase un picut in cuptor . Cand deja s-a lasat, fara sa deschideti usa cuptorului, blatul este copt.

Etapa 3

Crema
In primul rand se pune nuca intr-o tava si se baga la cuptor 220 grade timp de 5 minute pana se prajeste un pic , apoi se scoate si se lasa la racit.
Intr-un bol se pune untul impreuna cu zaharul si se freaca pana devine spuma si nu se mai simte zaharul.

Etapa 4

Se adauga galbenusrile,mierea si cafeaua si se amesteca bine pana nu se mai vad granulele de cafea. Trebuie sa fie o culoarea uniforma.

Etapa 5

Nuca prajita se taie bucatele cat de fin doriti. Daca este mai fina prajitura se va taia mai usor , daca este ,mai mare ca si la mine nu va avea chiar asa bun aspect dar la gust e la fel de buna.Deci dupa ce ati taiat nuca , se adauga peste crema de unt si se amesteca bine.

Etapa 6

Se face un sirop din apa fierbinte, zahar si rom , se amesteca bine pana se dizolva zaharul apoi se toarna peste prajitura.Se toarna toata crema peste prajitura si se niveleaza uniform.

Etapa 7

Se prepara glazura.Se pune ciocolata pudra intr-un bol , se adauga uleiul si se amesteca bine. Apa se fierbe si se adauga treptat peste ciocolata pana devine ca o glazura. Se toarna peste prajitura , se niveleaza uniform dupa care se poate taia si servi.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii:

07/10/2016

Nu e greu sa faci o crema fiarta de ou in care apoi sa adaugi celelalte ingrediente. Ia doar cateva minute si e mai sigur asa. In rest e prajitura buna.
O zi cu spor!!

(0) (0) Abuz
28/09/2011

Multumesc ca ai puso pe internet aveam foarte mare nevoie de ea pt botezul fratelui meu, eu ma numesc Ganea Andreea Maria,am 12 ani

(0) (0) Abuz
07/10/2016

Nu sunt de acord cu acest mod de prepare crema cu ou crud.

(0) (0) Abuz
07/10/2016

Mi se pare foarte buna si usor de realizat!

(0) (0) Abuz
07/10/2016

Am sa incerc, cred ca e delicioasa !!!

(0) (0) Abuz
09/10/2016

E o bunatate de prajitura

(0) (0) Abuz
ungur_t2016, 07/10/2016

TREBUIE SA FIE F F.BUNA

(0) (0) Abuz
28/12/2013

Este delicioasa

(0) (0) Abuz
Camelia Ionescu
Camelia Ionescu, 07/10/2016

Foarte buna!

(0) (0) Abuz
23/12/2013

Super

(0) (0) Abuz

Video sugerat

Prajitura rasturnata cu ananas


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Mug cake - prajitura la canaMug cake - prajitura la canaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale