Petitchef

Prajitura cafelina

Desert
6 porții
30 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se prepara blatul. Se separa galbenusurile de albusuri.Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul , apoi se adauga galbenusurile si se amesteca bine.
    Se adauga nuca apoi praful de copt si faina si se amesteca bine.
  • Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 20 min aprox. Prajitura o sa creasca apoi o sa se lase un picut in cuptor . Cand deja s-a lasat, fara sa deschideti usa cuptorului, blatul este copt.
  • Crema
    In primul rand se pune nuca intr-o tava si se baga la cuptor 220 grade timp de 5 minute pana se prajeste un pic , apoi se scoate si se lasa la racit.
    Intr-un bol se pune untul impreuna cu zaharul si se freaca pana devine spuma si nu se mai simte zaharul.
  • Se adauga galbenusrile,mierea si cafeaua si se amesteca bine pana nu se mai vad granulele de cafea. Trebuie sa fie o culoarea uniforma.
  • Nuca prajita se taie bucatele cat de fin doriti. Daca este mai fina prajitura se va taia mai usor , daca este ,mai mare ca si la mine nu va avea chiar asa bun aspect dar la gust e la fel de buna.Deci dupa ce ati taiat nuca , se adauga peste crema de unt si se amesteca bine.
  • Se face un sirop din apa fierbinte, zahar si rom , se amesteca bine pana se dizolva zaharul apoi se toarna peste prajitura.Se toarna toata crema peste prajitura si se niveleaza uniform.
  • Se prepara glazura.Se pune ciocolata pudra intr-un bol , se adauga uleiul si se amesteca bine. Apa se fierbe si se adauga treptat peste ciocolata pana devine ca o glazura. Se toarna peste prajitura , se niveleaza uniform dupa care se poate taia si servi.


Poze

Prajitura cafelina
Prajitura cafelina - poza 2
Prajitura cafelina - poza 3
Prajitura cafelina - poza 4
Prajitura cafelina - poza 5
Prajitura cafelina - poza 6
Prajitura cafelina - poza 7
Prajitura cafelina - poza 8
Prajitura cafelina - poza 9
Prajitura cafelina - poza 10
Prajitura cafelina - poza 11
Prajitura cafelina - poza 12
Prajitura cafelina - poza 13
Prajitura cafelina - poza 14
Prajitura cafelina - poza 15
Prajitura cafelina - poza 16

Întrebări:




Comentarii (12):

Diana Gabriela, 28/09/2024

Am preparat această rețetă de prăjitură, e foarte bună!!! O prepar mereu cu ocazii speciale, de exemplu zile de naștere, sărbători...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Madalina, 05/01/2018

Super!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/10/2016

E o bunatate de prajitura

(0) (0) Abuz
Camelia Ionescu
Camelia Ionescu, 07/10/2016

Foarte buna!

(0) (0) Abuz
07/10/2016

Mi se pare foarte buna si usor de realizat!

(0) (0) Abuz
07/10/2016

Nu e greu sa faci o crema fiarta de ou in care apoi sa adaugi celelalte ingrediente. Ia doar cateva minute si e mai sigur asa. In rest e prajitura buna.
O zi cu spor!!

(1) (0) Abuz
07/10/2016

Nu sunt de acord cu acest mod de prepare crema cu ou crud.

(1) (0) Abuz
ungur_t2016, 07/10/2016

TREBUIE SA FIE F F.BUNA

(0) (0) Abuz
07/10/2016

Am sa incerc, cred ca e delicioasa !!!

(0) (0) Abuz
28/12/2013

Este delicioasa

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Negresa – cea mai iubita prajitura de casa

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează