Petitchef

Tort cu crema ganache

Desert
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10

Blat:

12 oua

12 lg zahar

9 lg faina

3 lg cacao

esenta de vanilie


Crema:

-700 ml frisca

700 gr ciocolata alba

2 fiole esenta de vanilie

Sirop

400 g zahar

500 ml apa

esenta de vanilie

fasii de coaja de lamaie


Glazura:

200 g ciocolata neagra

100 g ciocolata alba

150 ml frisca lichida

30 g unt

Preparare

  • Blat:
    Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu 7 lg de zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de vanilie. Se amesteca lejer cele doua compozitii se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si se incorporeaza cu miscari usoare de jos in sus.Se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt se toarna compozitia blatului in ea si se coace la foc potrivit .
  • Pentru a proba daca blatul este copt apasa usor pe suprafata lui cu palma ...daca este elastic si revine la loc fara sa lase urme ..atunci este gata.
  • Crema:
    Ciocolata si frisca se pun intr-o cratita pe foc pana ce se dizolva si se omogenizeaza dar fara sa atinga punctul de fierbere .Se lasa la racit cateva ore (4-5 ore) dupa care cu ajutorul mixerului se spumeaza si se aromatizeaza cu esenta de vanilie.
  • Glazura:
    Se amesteca ciocolata cu frisca si untul la foc mic pana obtinem o glazura fina ,fluida. Blatul racit se taie in trei foi egale .Se aseaza pe un platou prima foaie se insiropeaza cu siropul fiert , racit si aromatizat cu rom si lamaie.
  • Se intinde o parte din crema ,se aseaza si a doua foaie deasemeni se insiropeaza se intinde al doilea strat de crema dupa care se aseaza ultima foaie de blat care fireste se insiropeaza.
  • Tortul se imbraca in crema si se da la rece pana se intareste bine. Se glaseaza cu glazura de ciocolata si se decoreaza cu frunze din ciocolata si crema sau dupa imaginatia fiecaruia.

Poze

Tort cu crema ganache, poza 1Tort cu crema ganache, poza 2Tort cu crema ganache, poza 3



Comentarii:

25/09/2013

Arata supersenzational !!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/08/2013

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/12/2013

Acest tort este foarte bun

(0) (0) Abuz
24/11/2013

F.f.frumos,trebue sa fie nemaipomenit.Am sa incerc aceasta reteta

(0) (0) Abuz
12/10/2013

Bun si fain!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
25/09/2013

Arata foarte bine o sa l incerc si eu.

(0) (0) Abuz
14/08/2013

E NEMAIPOMENITA !

(0) (0) Abuz
30/04/2013

Bun

(0) (0) Abuz
20/03/2013

Mmmmmmmm bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu crema ganache
Tort cu crema ganache
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu crema ganache (reteta video)
Tort cu crema ganache (reteta video)
15 porții
1h30m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu crema ganache de ciocolata
Tort cu crema ganache de ciocolata
5 porții
27 ore
Dificil
3.5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branzaCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: