Petitchef

Tort cu crema ganache

Desert
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

Blat:

Crema:

Glazura:

Preparare

  • Blat:
    Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu 7 lg de zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de vanilie. Se amesteca lejer cele doua compozitii se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si se incorporeaza cu miscari usoare de jos in sus.Se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt se toarna compozitia blatului in ea si se coace la foc potrivit .
  • Pentru a proba daca blatul este copt apasa usor pe suprafata lui cu palma ...daca este elastic si revine la loc fara sa lase urme ..atunci este gata.
  • Crema:
    Ciocolata si frisca se pun intr-o cratita pe foc pana ce se dizolva si se omogenizeaza dar fara sa atinga punctul de fierbere .Se lasa la racit cateva ore (4-5 ore) dupa care cu ajutorul mixerului se spumeaza si se aromatizeaza cu esenta de vanilie.
  • Glazura:
    Se amesteca ciocolata cu frisca si untul la foc mic pana obtinem o glazura fina ,fluida. Blatul racit se taie in trei foi egale .Se aseaza pe un platou prima foaie se insiropeaza cu siropul fiert , racit si aromatizat cu rom si lamaie.
  • Se intinde o parte din crema ,se aseaza si a doua foaie deasemeni se insiropeaza se intinde al doilea strat de crema dupa care se aseaza ultima foaie de blat care fireste se insiropeaza.
  • Tortul se imbraca in crema si se da la rece pana se intareste bine. Se glaseaza cu glazura de ciocolata si se decoreaza cu frunze din ciocolata si crema sau dupa imaginatia fiecaruia.


Poze

Tort cu crema ganache
Tort cu crema ganache - poza 2
Tort cu crema ganache - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

25/09/2013

Arata supersenzational !!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/08/2013

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/12/2013

Acest tort este foarte bun

(0) (0) Abuz
24/11/2013

F.f.frumos,trebue sa fie nemaipomenit.Am sa incerc aceasta reteta

(0) (0) Abuz
12/10/2013

Bun si fain!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
25/09/2013

Arata foarte bine o sa l incerc si eu.

(0) (0) Abuz
14/08/2013

E NEMAIPOMENITA !

(0) (0) Abuz
30/04/2013

Bun

(0) (0) Abuz
20/03/2013

Mmmmmmmm bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează