Petitchef

Rulada cu crema de castane

Desert
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Pentru blat:

Crema:

Preparare

  • Se separa galbenusurile de albusri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile se bate bine cu mixerul apoi se adauga treptat uleiul, apa, faina si praful de copt. Se amesteca bine pana cand devine o compozitie omogena.
  • Se toarna totul intr-o tava mare ca cea de la aragaz tapateta cu hartie de copt si se coace in cuptor la 180 grade timp de 25 minute.
    Se scoate blatul , se pune cu fata in jos pe un prosop umed presarat cu zahar pudra , se inlatura hartia de copt si se ruleaza rulada in prosop. Se lasa asa pana se raceste.
  • Crema:
    Se bate frisca dupa care se adauga treptat pireul de castane. Se bate pana devine o crema omogena.A faut greseala ca am batut frisca fara a o tine un pic la rece . Normal frisca intotdeauna se bate rece. A cumparat-o si a preparat-o direct si nu s-a batut asa ca am fost nevoita sa folosesc gelatina.
  • Normal crema ar trebui sa fie teapana fara gelatina. Asa ca gelatina e obtional in cazul in care patiti ca si mine. Deci daca nu e tare crema dupace ati amestecat frisca cu pireul de castane, puneti gelatina la hidratat in apa rece , apoi o scoateti si o puneti intr-un bol si o bagati la microunde cateva secunde pana devine lichida. Adaugati cateva linguri din crema peste gelatina, amestecati bine apoi adaugati restul cremei.
  • Preparati un sirop din 3 linguri cu varf de zahar si 3/4 cana apa . Se caramelizeaza zaharul apoi se toarna apa si se fierbe pana cand s-a topit tot zahar. Daca doriti puteti pune si un lichior, rom sau whisky. A pus.
  • Se desface rulada din prosop , se insiropeaza , se umple cu crema si se ruleaza inapoi . Se pune pe un platou si se orneaza cu frisca. A folosit pentru ornat 250 g frisca si am pastrat un pic din crema de castane preparata pentru umplutura.


Poze

Rulada cu crema de castane
Rulada cu crema de castane - poza 2
Rulada cu crema de castane - poza 3
Rulada cu crema de castane - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
6 porții
42 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Pahare în stil mont blanc cu cremă de castane
Pahare în stil mont blanc cu cremă de castane
6 porții
4 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2 h 35 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Castane prăjite la air fryer
Castane prăjite la air fryer
3 porții
14 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Rulada cu carne Rulada cu carne Rulada - desertul rapid Rulada - desertul rapid

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează