Petitchef

Rulada cu crema de castane

Desert
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pentru blat:

5 oua

10 linguri zahar

10 linguri faina

5 linguri ulei

5 linguri apa

1 plic praf de copt


Crema:

250 g pireu de castane

4 foi de gelatina

250 g frisca lichida

Preparare

  • Se separa galbenusurile de albusri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile se bate bine cu mixerul apoi se adauga treptat uleiul, apa, faina si praful de copt. Se amesteca bine pana cand devine o compozitie omogena.
  • Se toarna totul intr-o tava mare ca cea de la aragaz tapateta cu hartie de copt si se coace in cuptor la 180 grade timp de 25 minute.
    Se scoate blatul , se pune cu fata in jos pe un prosop umed presarat cu zahar pudra , se inlatura hartia de copt si se ruleaza rulada in prosop. Se lasa asa pana se raceste.
  • Crema:
    Se bate frisca dupa care se adauga treptat pireul de castane. Se bate pana devine o crema omogena.A faut greseala ca am batut frisca fara a o tine un pic la rece . Normal frisca intotdeauna se bate rece. A cumparat-o si a preparat-o direct si nu s-a batut asa ca am fost nevoita sa folosesc gelatina.
  • Normal crema ar trebui sa fie teapana fara gelatina. Asa ca gelatina e obtional in cazul in care patiti ca si mine. Deci daca nu e tare crema dupace ati amestecat frisca cu pireul de castane, puneti gelatina la hidratat in apa rece , apoi o scoateti si o puneti intr-un bol si o bagati la microunde cateva secunde pana devine lichida. Adaugati cateva linguri din crema peste gelatina, amestecati bine apoi adaugati restul cremei.
  • Preparati un sirop din 3 linguri cu varf de zahar si 3/4 cana apa . Se caramelizeaza zaharul apoi se toarna apa si se fierbe pana cand s-a topit tot zahar. Daca doriti puteti pune si un lichior, rom sau whisky. A pus.
  • Se desface rulada din prosop , se insiropeaza , se umple cu crema si se ruleaza inapoi . Se pune pe un platou si se orneaza cu frisca. A folosit pentru ornat 250 g frisca si am pastrat un pic din crema de castane preparata pentru umplutura.

Poze

Rulada cu crema de castane, poza 1Rulada cu crema de castane, poza 2Rulada cu crema de castane, poza 3Rulada cu crema de castane, poza 4





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Rulada cu crema de lamaie
Rulada cu crema de lamaie
2 porții
20 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Rulada cu crema de cacao
Rulada cu crema de cacao
6 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Rulada cu crema de branza si mure
Rulada cu crema de branza si mure
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tarta de zmeura cu crema de migdale
Tarta de zmeura cu crema de migdale
10 porții
40 min
Foarte ușor
2.9 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branzaSupa crema - colectie de reteteSupa crema - colectie de retete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: