Petitchef

Choux a la creme - mini eclere

Aperitiv
6 porții
15 min
25 min
Foarte ușor
258 Kcal

Ingrediente

Numarul de porții: 6
250 ml apa

100 g de unt

150g faina

4 oua

Preparare

  • Intr-o cratita mai inalta punem apa si untul la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam faina, toata odata, si amestecam bine pana obtinem un aluat compact care se dezlipeste de cratita. Tinem aluatul pe foc inca 1-2 minute, amestecand in cotinuare, pentru a-l mai usca un pic.
  • Dam cratita deoparte de pe foc si lasam aluatul sa se racoreasca pana ce putem tine un deget in el fara a ne arde. Dupa ce s-a racorit cat trebuie, incorporam ouale unul cate unul cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu ajutorul unui robot de bucatarie care are si functia de amestecat aluatul.
  • Dupa ce am incorporat toate ouale, am bagat cratita cu aluat la frigider pentru o ora. Inainte sa scot aluatul din frigider,aproximativ cu 20 minute, am dat drumul la cuptor si l-am lasat sa se incinga.
  • In tava captusita cu hartie de copt punem gramajoare de aluat, cu ajutorul unei lingurite. Nu faceti gramajoare mari si nici nu le puneti una langa alta pentru ca ele cresc foarte mult la copt.
  • Ca sa va faceti o idee: cand am pus coca in tava era de marimea unei nuci, iar dupa coacere erau de marimea unui ou mare. Daca doriti sa faceti eclere cu forma clasica, faceti betisoare din aluat.
  • Tava pregatita astfel o bagam la caldura cuptorului, pe raftul cel mai de sus, pentru 15 minute la foc mare si apoi la foc moderat pana se bronzeaza frumos. Dupa ce s-au racit, le umplem cu crema preferata sau cu budinca si/sau cu frisca si le pudram cu zahar sau le glazuram cu ciocolata.
  • Umplutura dulce nu este obligatorie pentru aceste mini-eclere. Le puteti umple cu icre sau cu crema de branza sau cu crema de sunca sau cu orice va trece prin cap si veti avea astfel un aperitiv foarte simpatic si ingenios.

Poze

Choux a la creme - Mini eclere, poza 1Choux a la creme - Mini eclere, poza 2

Informații nutriționale (pentru o porţie):

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție = 117g
Calorii: 258Kcal
  • Carbo: 17.6g
  • Grăsimi: 17.3g
  • Grăsimi sat.: 10.1g
  • Proteine: 7.1g
  • Fibre: 1g
  • Zahăr: 0.8g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 10

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii



Comentarii:

03/08/2013

Un aperitiv gustos

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/04/2014

AM SA ;A INCERC CHIAR MIINE ///.AM PROBAT ALTA RETETE SI ....ESEC TOTAL

(0) (0) Abuz
02/03/2014

Cred ca este f.buna

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Este cea mai nepretentioasa si cu foarte putine ingrediente

(0) (0) Abuz
27/10/2013

Sant excelente de bune si usor de facut

(0) (0) Abuz
05/03/2013

Super!!!

(0) (0) Abuz
26/01/2013

E super sper sa-mi iasa si mie

(0) (0) Abuz
26/07/2012

Foarte buna reteta! Felicitari si multumiri!

(0) (0) Abuz
16/03/2012

Sunt frumoase,se vede ca ti-ai iesit bn.eu a
cand fac pun untura nu margarina

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Choux a la creme (2)
Choux a la creme (2)
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Choux a la creme
Choux a la creme
8 porții
40 min
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Choux à la crème cu crema de branza si carnati
Choux à la crème cu crema de branza si carnati
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta crème brûlée- un desert elegant
Tarta crème brûlée- un desert elegant
8 porții
1h50m
Ușor
1.3 / 5
Rețetă Eclere cu ciocolata Petitchef
Eclere cu ciocolata Petitchef
8 porții
2h5m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Eclere cu zmeura si fistic
Eclere cu zmeura si fistic
8 porții
2h35m
Dificil
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: