Petitchef

Strudel cu branza de vaci si merisoare

Desert
6 porții
15 min
20 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
Da....dupa indelungi cautari ( " care-au durat aproape 30 de ani : ) ) am gasit merisoare!!! atat de gustoase si aromate sunt aceste fructe rosii , incat le-am folosit la cateva deserturi ale caror retete le voi posta in curand!...

1 foaie aluat foietaj ( bella) asu doar 1/2 foaie Linco

400-500 gr barnzica de vaci ( va recomand una mai grasa...pentru ca eu am cam dat-o in bara la partea asta si am luat slaba..)

3-4 linguri zahr - dupa gust

1 lingura smantana + 1 ou

coaja rasa de lamaie

50-60 gr merisoare ( hidratate in prealabil in apa calduta si o lingura coniac)

pentru finisare: 1 ou+ 2 linguri lapte

1-2 linguri zhar brun

Preparare

  • 1. Lasam la hidratat merisoarele intr-un pahar de apa calduta in amestec cu coniac ( sau rom ) pentru cca 15 minute, timp in care vom pregati umplutura!

    2. Branza de vaci se amesteca cu zaharul , oul si smantana pana la obtinerea unui amestec omogen , apoi vom adauga si merisoarele scurse de apa ( eventual lasate pe un servet de bucarie sa se absoarba umezela! Se aromeaza dupa gust cu coaja de lamaie rasa sau vanilie!
    . Foaia dezghetata de aluat se va imparti in 3 parti egale ( imaginar), iar pe bucata din mijloc se va intinde umplutura de branza!
    4.Lateralele aluatului se vor taia in fasii egale de cca 1 cm-1,5 cm...se vor pune altrenativ apoi una peste alta de la stanga la deapa, de la dreapta la stanga...pana terminam tot aluatul! Cand strudelul este gata il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, il ungem cu un amestec de ou si lapte, apoi presaram cu zahar brun.Dam la cuptor ptr cca 20 min., pana cand este rumenit!
    5.Se portioneaza rece si se serveste cu mare pofta!

Poze

STRUDEL CU BRANZA DE VACI SI MERISOARE, poza 1STRUDEL CU BRANZA DE VACI SI MERISOARE, poza 2STRUDEL CU BRANZA DE VACI SI MERISOARE, poza 3


Comentarii:

24/03/2015

Un deliciu

(0) (0) Abuz
24/03/2015

Slabut

(0) (0) Abuz
24/03/2015

Intr-adevar creeaza mare pofta!

(0) (0) Abuz
24/03/2015

Imi place!

(0) (0) Abuz
13/02/2015

Buna tare!

(0) (0) Abuz
14/04/2013

Super tare ideea cu crestatul. Arata de parca ai fi la cine stie ce restaurant.

(0) (0) Abuz
30/01/2013

Excelenta ideea cu aluatul franjurat!Felicitari!

(1) (0) Abuz
28/05/2012

Gustos

(0) (0) Abuz
30/12/2011

Vorbesti in numele lui Catavencu si il citezi pe Caragiale cand spui: "care-au durat aproape 30 de ani"? Nu ai inteles insa chintesenta expresiei! Era vorba de lupte seculare care au durat aproape 30 de ani!
Aceasta expresie caaracterizeaza pe cineva care vobeste emfatic, fara sa cunoasca notiunea exacta a unor cuvinte si care sustine, ca si eroul lui Caragiale, ca lupta seculara dureaza ?30 de ani.
Ce legatura au toate acestea cu strudelul numai tu stii! A, era sa uit, poate ai vrut sa ne exemplifici cum se potriveste nuca in perete!

(0) (1) Abuz
DIANA30
DIANA30, 01/06/2011

FB

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pão de queijo, painici braziliene cu branza
Pão de queijo, painici braziliene cu branza
10 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Quiche cu branza de capra si spanac
Quiche cu branza de capra si spanac
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Strudel cu branza de vaci si stafide
Strudel cu branza de vaci si stafide
6 porții
40 min
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Strudel cu branza
Strudel cu branza
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Ștrudel cu brânză
Ștrudel cu brânză
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaMascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipicaTofu – Branza de Asia!Tofu – Branza de Asia!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: