Petitchef

Fenicul gratinat

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2 feniculi cu verdeata

suc de la o jumatate de lamaie

100 g gorgonzola/camembert taiat cuburi sau pecorino dat pe razatoarea mica

2 linguri de cognac

2 linguri smantana (sau frisca lichida neindulcita)

50-100 g sunca fiarta feliata apoi taiata patratele

1 esalota tocata foarte marunt

1 lingura ulei

4 rosii taiate cuburi, fara piele si seminte (sau o conserva de rosii fara piele)

piper

Preparare

  • Se curata feniculul, se taie verdeata, se taie in doua si se scot foile una dintr-alta apoi se pun la fiert 5-10 minute in apa cu sare si sucul de lamaie.
  • Branza + coniacul + smantana se amesteca intr-o pasta, apoi se adauga sunca
    - Ceapa se caleste in ulei, se adauga rosiile.
    - Rosiile din conserva trebuie lasate pe foc ceva mai mult, pana se evapora lichidul.
  • Montam bunatatea
    Intr-o forma ce merge la cuptor punem un pat din rosii, asezam artistic foile de fenicul si turnam peste fiecare cate putin sos de branza.
  • Se da la cuptorul preincalzit la 420F pe gratarul cel mai de sus pana incepe branza sa se topeasca (cateva minute) se decoreaza cu verdeata se potriveste cu un vin rosu.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Fenicul la cuptor/finocchi al forno
Fenicul la cuptor/finocchi al forno
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Finocchi gratinati/fenicul gratinat
Finocchi gratinati/fenicul gratinat
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Escalop cu fenicul si morcovi caramelizati
Escalop cu fenicul si morcovi caramelizati
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cheesecakes vegan
Cheesecakes vegan
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tacos vegetarian
Tacos vegetarian
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei