Petitchef

Fenicul gratinat

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2 feniculi cu verdeata

suc de la o jumatate de lamaie

100 g gorgonzola/camembert taiat cuburi sau pecorino dat pe razatoarea mica

2 linguri de cognac

2 linguri smantana (sau frisca lichida neindulcita)

50-100 g sunca fiarta feliata apoi taiata patratele

1 esalota tocata foarte marunt

1 lingura ulei

4 rosii taiate cuburi, fara piele si seminte (sau o conserva de rosii fara piele)

piper

Preparare

  • Se curata feniculul, se taie verdeata, se taie in doua si se scot foile una dintr-alta apoi se pun la fiert 5-10 minute in apa cu sare si sucul de lamaie.
  • Branza + coniacul + smantana se amesteca intr-o pasta, apoi se adauga sunca
    - Ceapa se caleste in ulei, se adauga rosiile.
    - Rosiile din conserva trebuie lasate pe foc ceva mai mult, pana se evapora lichidul.
  • Montam bunatatea
    Intr-o forma ce merge la cuptor punem un pat din rosii, asezam artistic foile de fenicul si turnam peste fiecare cate putin sos de branza.
  • Se da la cuptorul preincalzit la 420F pe gratarul cel mai de sus pana incepe branza sa se topeasca (cateva minute) se decoreaza cu verdeata se potriveste cu un vin rosu.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Fenicul la cuptor/finocchi al forno
Fenicul la cuptor/finocchi al forno
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Finocchi gratinati/fenicul gratinat
Finocchi gratinati/fenicul gratinat
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cheesecakes vegan
Cheesecakes vegan
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tacos vegetarian
Tacos vegetarian
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pesto Rosu
Pesto Rosu
3 porții
5 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.