Petitchef

Mancare rece (tocanita)

Felul principal
8 porții
20 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Se curata ceapa, se spala si se taie julien. Se pune intr-o tigaie cu jumatate din cantitatea de ulei sa se inmoaie, cu capacul pus. Intre timp se portioneaza carnea in prealabil spalata, si se pune intr-un vas cu restul de ulei, cateva minute, sa prinda o crusta superficiala.Se da sare si piper. Dupa 5-10 minute se adauga ceapa peste carne. Se adauga apa sa acopere mancarea si se lasa la fiert la foc mic pana cand scade sosul, adica aproximativ 30-40 de minute.
    Inainte de a inchide aragazul, puneti zeama de lamaie si o lingurita de bulion, sau rosia taiata cubulete si maslinele in mancare si mai lasati sa dea cateva clocote (5 minute). Cand ati inchis focul, puneti 4-6 jumatati de felii de lamaie in mancare si lasati capacul pe vas. Se serveste cu mamaliguta, sau cu paine, calda sau rece, fiecare cum prefera mai mult.


Poze

Mancare rece (tocanita)
Mancare rece (tocanita) - poza 2
Mancare rece (tocanita) - poza 3

Întrebări:




Comentarii (14):

14/02/2014

O sa o incerc chiar azi

(0) (0) Abuz
29/01/2014

Cine stie, cunoaste. Mama o facea cu limba si inima de porc (organe care sint de fapt muschi), iar o vecina mai simandicoasa pasa la sfirsit ceapa prin sita sa fie sosul fin.

(1) (0) Abuz
29/12/2013

Excelenta rezeta, ca la mama mea! Multe multumiri!

(0) (0) Abuz
26/05/2013

O combinatie savuroasa;ceapa,rosii,masline,felii lalaie .
mincare rece .ok.multumesc!

(0) (0) Abuz
281953-ou-181978, 12/03/2013

F. BUNA !

(0) (0) Abuz
12/03/2013

Buonisimo.

(0) (0) Abuz
12/03/2013

Delicios!!

(0) (0) Abuz
11/03/2013

F buna

(0) (0) Abuz
11/03/2013

Usor de gatit si gustos

(0) (0) Abuz
11/03/2013

Wow

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Marocan Tajine sau tocanita la abur Marocan Tajine sau tocanita la abur Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează