Petitchef

Tarta cu piersici si migdale

Desert
8 porții
30 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
175 gr faina+ pentru framantat

85 gr unt rece

1 lingura zahar

un praf de sare

2 galbenuse

2 linguri apa

100 gr zahar

140 gr unt moale

1 ou + 2 albusuri

100 gr migdale macinate

50 gr faina


gem de prune (optional)

zahar pudra

Preparare

  • Aluatul l-am pregatit in felul urmator, am amestecat faina cu un praf de sare si zaharul, apoi am adaugat untul rece si am framantat cu mana un aluat sfaramicios.
    Pe urma, am adaugat un galbenus si o lingura de apa si am framantat cu mana, apoi celalalt galbenus si o lingura de apa.
    Aluatul obtinut, l-am tinut la rece pana ce am pregatit umplutura.
  • Am batut oul cu albusurile si zaharul , spuma.
    Apoi am adaugat untul moale si am amestecat energic.
    Pe urma ama adaugat migdalele macinate si faina.
  • Am scos aluatul de la rece, am intins si am asezat intr-o forma de tarta dreptunghiulara, cu hartie de copt.
    Deasupra am mai asezat o hartie de copt si am pus boabe de fasole.
    Am copt aluatul cca 10 min, apoi am scos din cuptor.
  • L-am uns cu gem de prune ( la Ramona nu era mentionat) si am turnat umplutura.
    Deasupra am asezat piersicile taiate felii subtiri, apoi am introdus la cuptor pentru inca 20 - 30 minute.
    Deasupra s-a colorat usor auriu, de acolo am stiut ca este gata tarta.
  • Dupa racire am pudrat cu zahar si am savurat cu maaare placere. Delicioasa!!!!

Poze

Tarta cu piersici si migdale, poza 1Tarta cu piersici si migdale, poza 2Tarta cu piersici si migdale, poza 3Tarta cu piersici si migdale, poza 4Tarta cu piersici si migdale, poza 5



Comentarii:

06/09/2012

Mi-i s-a taiat compozitiaaaaaaaaaaa

(0) (0) Abuz
05/09/2012

Am facut tarta si a iesit excelent. Singura problema e ca are foarte mult unt. altfel e foarte gustoase

(0) (0) Abuz
04/09/2012

Am facut azi tarta. Ma pregatisem cu o tava medie dar am fost dezamagita cand am facut blatul si am vazut ca obtinusem un guguloi destul de mic. Chiar am avut emotii ca nu-mi va ajunge nici pentru unica tava mai mica pe care o mai aveam, una de 18 x 28 cm, dar a fost exact cat trebuie.

Despre gust, ... ce sa zic!? Trebuie inlocuit cu un fruct mai acrisor. Nu stiu ce! Chit ca e prajitura e prea fad-dulceag gustul din cauza fructului. Poate maine mi se va parea altfel.

Dintre prajiturile cu fructe mie imi place prajitura cu visine sau cu caise. Si cea clasica cu kiwi si portocala. Oricum, multumim pt. straduinta.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta de zmeura cu crema de migdale
Tarta de zmeura cu crema de migdale
10 porții
40 min
Foarte ușor
2.9 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu prune uscate fara gluten si fara lactoza
Tarta cu prune uscate fara gluten si fara lactoza
8 porții
1h10m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tarta cu piersici si migdale
Tarta cu piersici si migdale
4 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Tarta cu piersici si afine
Tarta cu piersici si afine
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta racoroasa cu piersici
Tarta racoroasa cu piersici
8 porții
4h15m
Ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Laptele de migdale – miracolul vegetalLaptele de migdale – miracolul vegetalTarta cu fructe - rasfat dulce de varaTarta cu fructe - rasfat dulce de vara

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: