Petitchef

Tort barni

Desert
8 porții
30 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru blat:

1 mix pentru 9 torturi

3 oua

2 linguri zahar fin

50 ml lapte

150 gr unt moale

Ingredientele se inmultesc cu doi


Pentru umplutura:


Crema 1:

1 plic crema musuroi de cartita

1 plic fulgi de ciocolata

250 ml lapte rece


Crema 2:

1 plic crema melba de zmeura

200 ml smantana dulce

150 gr iaurt

200 ml apa

2 linguri zahar fin

1 plic zahar decorativ roz cu aroma de zmeura


Pentru ornat:

300 ml smantana dulce

300 ml ciocolata alba


colorant alimentar

Preparare

  • Intr-un castron inalt se pune mixul pentru 9 torturi, ouale intregi, zaharul, laptele si untul, se mixeaza 3 minute la viteza 1 si inca 3 minute la viteza turbo, toata compozitia se toarna in forma de tort ursulet si se coace timp de cca 40 de minute pe gratarul din mijloc.
  • Se prepara din nou aceeasi compozitie doar ca de aceasta data blatul se coace in tava patrata ca foile de rulada ( subtiri). Dupa coacere si cand blatul ursulet s-a racit se dezlipeste de marginile formei ( sa aveti grija sa ramana ursuletul intact) apoi il asezam inapoi in forma si il scobim in interior cu o lingurita.
  • Pregatim crema de umplere a ursului, plicul de crema musuroi de cartita se amesteca cu 250 ml lapte rece cca 5 minute la viteza mare a mixerului, apoi adaugam fulgi de ciocolata, amestecand incet cu lingura.
  • Blatul ursulet se umple cu crema, nivelam bine crema, deasupra se aseza o foaie de blat, pe care o decupam in forma de ursulet. Punem tava in frigider pentru 2 ore.
  • Cand a stat suficient la rece asezam deasupra formei o foaie de blat apoi un fund de lemn si intoarcem ursuletul invers, decupam dupa forma lui foaia de blat apoi il rasucim din nou, vom decupa toate foile de blat Preparam a doua crema, intr-un castron punem praful de melba de zmeura, adaugam smantana dulce, apa, iaurtul si zaharul, mixam bine 3 minute la viteza mica si 3 minute la viteza turbo, adaugam apoi zahar decorativ cu aroma de zmeura si omogenizam din nou bine incepem sa umplem foile de blat cu crema peste prima foaie care a stat la rece adaugam crema , apoi o alta foaie de blat, din nou crema din nou blat.
  • Trebuie sa iasa un ursulet inalt. La final peste ultima foaie de blat asezam o tava si rasucim tortul, abia atunci inlaturam forma de ursulet. Crema pentru ornat pregatit cu o seara inainte, este ganache din ciocolata alba, pe care impartit in diverse cantitati pentru a o colora la nevoie. Incepem sa-l ornam dupa imaginatie
    Si o sectiune din pacate trezit cand tortul deja se terminase, dar macar pozat portia mea .

Poze

Tort Barni, poza 1Tort Barni, poza 2Tort Barni, poza 3Tort Barni, poza 4Tort Barni, poza 5Tort Barni, poza 6Tort Barni, poza 7Tort Barni, poza 8Tort Barni, poza 9




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort foret noire (pentru micuta denisa)
Tort foret noire (pentru micuta denisa)
3 porții
1 oră
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Tort dolce vita
Tort dolce vita
4 porții
1h25m
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata alba si zmeura
Tort cu ciocolata alba si zmeura
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: