Petitchef

Tort cu afine de padure

Desert
8 porții
5 ore
50 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru blat:

4 oua

4 linguri zahar

4 linguri faina

un praf de sare

1 plic zahar vanilat

Pentru insiropat blatul

3 linguri zahar

100ml apa


Pentru crema:

400g iaurt cremos

300g smantana de 15% grasime

5 linguri zahar

2 linguri zeama de lime

2 plicuri zahar vanilat

2 pliguri gelatina pudra Dr.Oetker

400ml frisca lichida La Dorna de 35%grasime


Pentru decor:

500g afine de padure

4 linguri zahar si 5 linguri apa

1 plic gelatina rosie

Preparare

  • Blatul;
    Galbenusurile cu zaharul,praful de sare si vanilia se bat bine cu mixerul pana isi dubleaza volulmu,se adauga faina,se omogenizeaza si la safarsit se adauga albusurile batute spuma tare,se amesteca usor de sus in jos.Se pune aluatul intr-o forma de tort(diametru 23) tapetata cu hartie pergament si se coace la cuptorul incins la 180gC timp de 15 minute.pentru siguranta se face testul cu scobitoarea.Se scoate,se lasa la racit si apoi se taie in doua Si il insiropam.Se face un sirop clasic din zahar si apa fierbinte.
    Crema:
    Se amesteca iaurtul cu cele 5 linguri de zahar si zeama de lime,apoi se adauga smantana si se omogenizeaza bine.Se lasa deoparte.Separat se lasa la innmuiat gelatina in 100ml apa rece,apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea complecta.Apoi o adugam in crema de iaurt si smantana.Lasam la rece. Batem frisca(daca este fara zahar se adauga dupa gust).Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija,amestecand usor de sus in jos.Se obtine o crema spumoasa.
    Pregatire afine:
    Intr-o craticioara se pun afinile bine spalate si scurse,se adauga 4 linguri de zahar si 5 linguri de apa,si se pune la foc sa fiarba pentru 5 minute.Se pun intr-o strecuratoare sa-si lasa toata zeama.Zeama se pastreaza pentru decorul cu gelatina.
    Finisare:
    Intr-o forma de tort cu cercul detasabil se aseaza o folie de celofan(din cel alimentar),se aseaza primul blat insiropat si se pune trei sferturi din crema,peste crema punem din loc in loc boabe de afine cu putin sirop si cu ajutorul unui betisor de frigaruie amestecam in crema.Punem deasupra si cealalta jumatate de blat si o acoperim cu crema lasata.Adaugam restul de afine pe toata suprafata tortului.
    Pregatim gelatia rosie conform instructiunilor de pe pachet.Folosim siropul rezultat din fierberea afinelor.Se intinde gelatina pe toata suprafata tortului.Se da la rece pentru 4-5 ore.Se scoate din forma si se aseaza pe un platou.
    Este foarte racoritor si bun.

Poze

TORT CU AFINE DE PADURE, poza 1TORT CU AFINE DE PADURE, poza 2TORT CU AFINE DE PADURE, poza 3


Comentarii:

31/03/2015

Delicios

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
3 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu afine si frisca
Tort cu afine si frisca
10 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort de afine
Tort de afine
8 porții
3h30m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort negresa cu dulceata de afine - de post
Tort negresa cu dulceata de afine - de post
5 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

O ceasca de sanatate – o ceasca de afine!O ceasca de sanatate – o ceasca de afine!Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadeleBeneficiile terapeutice ale alunelor de padureBeneficiile terapeutice ale alunelor de padure

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: