Petitchef

Tort cu crema caramel lissa

Desert
6 porții
45 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
8 oua

8 linguri de zahar

7 linguri de faina

1 lingura cacao

1lingurita rasa cu praf de copt

Crema

10 linguri de zahar

200 ml lapte

250 ml frisca

3 oua

1 lingura amidon alimentar

10 g gelatina

Pentru insiropat

100 ml apa

2 linguri zahar

1 lingurita esenta de rom

Preparare

  • Amestecam zaharul cu apa si cu esenta de rom ,le punem la fiert si dupa cateva clocote, stingem focul si lasam siropul sa se raceasca. Preparam crema : Zaharul se topeste la foc mic pana se caramelizeaza, apoi se adauga laptele fierbinte amestecand repede.
  • Separat se freaca galbenusurile cu amidonul se adauga siropul fierbinte si se pune pe foc amestecand mereu pana se ingroasa ca o smantana.
  • Adaugam gelatina dizolvata in putina apa rece. Lasam crema sa se raceasca si apoi o amestecam cu frisca si cu albusurile batute spuma. Blat: Se bat albusurile spuma tare , apoi se adauga zaharul si se bate pana se topeste zaharul.
  • Se adauga galbenusurile unul cate unul si apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se coace intr-o forma rotunda ( 26 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina timp de 25 de minute 180 gr.Se scoate, si se lasa sa se raceasca bine.

Poze

TORT CU CREMA CARAMEL LISSA, poza 1TORT CU CREMA CARAMEL LISSA, poza 2TORT CU CREMA CARAMEL LISSA, poza 3TORT CU CREMA CARAMEL LISSA, poza 4TORT CU CREMA CARAMEL LISSA, poza 5TORT CU CREMA CARAMEL LISSA, poza 6TORT CU CREMA CARAMEL LISSA, poza 7TORT CU CREMA CARAMEL LISSA, poza 8TORT CU CREMA CARAMEL LISSA, poza 9TORT CU CREMA CARAMEL LISSA, poza 10TORT CU CREMA CARAMEL LISSA, poza 11TORT CU CREMA CARAMEL LISSA, poza 12TORT CU CREMA CARAMEL LISSA, poza 13TORT CU CREMA CARAMEL LISSA, poza 14TORT CU CREMA CARAMEL LISSA, poza 15TORT CU CREMA CARAMEL LISSA, poza 16TORT CU CREMA CARAMEL LISSA, poza 17TORT CU CREMA CARAMEL LISSA, poza 18TORT CU CREMA CARAMEL LISSA, poza 19TORT CU CREMA CARAMEL LISSA, poza 20



Comentarii:

06/11/2013

Este ok

(0) (0) Abuz
13/11/2011

Kmnklnjkn

(0) (0) Abuz
26/06/2011

Crema inauntrul tortului?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort de post cu blat de mere si crema caramel
Tort de post cu blat de mere si crema caramel
4 porții
1h40m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu crema caramel si nuca
Tort cu crema caramel si nuca
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort imbracat in crema caramel.
Tort imbracat in crema caramel.
8 porții
1h25m
Ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branzaCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: