Petitchef

Tort cu doua creme de ciocolata

Desert
8 porții
1 oră
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Ingrediente blat:

* 9 oua

* 225 gr. zahar

* 1 plic si jumatate(60 gr.) budinca de cicolata

* 30 gr. cacao

* 150 gr. faina

* 1 1/2 lingurita praf de copt


Pentru mause de ciocolata:

* 300 ml. frisca lichida

* 300 gr. ciocolata cu lapte sau amaruie

Ciocolata se rupe bucati,se adauga frisca lichida si se pun pe baie de aburi pina se topeste ciocolata.Se lasa la racit,iar dupa ce s-a racit se bate bine cu mixerul.


Pentru crema de ciocolata alba:

* 300 gr. ciocolata alba

* 100 gr. unt nesarat

* 9 linguri de frisca lichida

Se pune ciocolata si frisca pe baie de aburi sa se topeasca,iar dupa aceea se lasa la racit.Untul se bate spuma si se pune ciocolata racita si se bate in continuare cu mixerul.Rezulta o crema fina de ciocolata.


Pentru sirop:

* 400 ml. apa

* 200 gr. zahar

* 2-3 plicuri capucino de ciocolata

* rom

Zaharul se face caramel,se pune apa si se lasa la fiert pina se topeste zaharul.Se ia de pe foc si se pune plicurile de capucino si rom dupa gust.


Glazura:

* 200 gr. ciocolata

* 200 ml. frisca

Se topesc pe baie de aburi,iar cind s-a racit se pune peste tort.

Preparare

  • *

    Albusele se bat bine cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bat in continuare pina se topeste zaharul,iar dupa aceea adaugam galbenusurile.Faina,budinca,cacaoa si praful de copt se amesteca toate la un loc, se adauga peste albusele batute spuma si se amesteca de jos in sus pina la omogenizare.Din compozitia rezultata am copt doua blaturi intr-o forma cu diametrul de 28 cm.Dupa racire am taiat blaturile in doua pe orizontala si am obtinut 4 foi.


    Asamblarea: blat insiropat, jumatate din crema de ciocolata alba, blat insiropat, mauseul de ciocolata, blat insiropat, cealalta jumatate de crema de ciocolata alba, blat insiropat, glazura.Se orneaza dupa preferinta.POFTA BUNA!

Poze

tort cu doua creme de ciocolata, poza 1tort cu doua creme de ciocolata, poza 2tort cu doua creme de ciocolata, poza 3



Comentarii (134):

12/10/2016

Gsfdgsg

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/07/2016

Pot sa pun si blat de cumparat

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/03/2015

Excelenta reteta! :)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
lorena_c2012
lorena_c2012, 21/02/2015

Saptamana urmatoare il voi face pentru a patra oara. Este tortul zilelor de nastere.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/03/2014

Naspa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/02/2014

Excelent de buna !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/01/2014

Ffff bunn

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/12/2013

Nu e bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/10/2013

Lkl

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/09/2013

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu doua creme de ciocolata
Tort cu doua creme de ciocolata
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort in doua culori
Tort in doua culori
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu doua creme de ciocolata (ganache)
Tort cu doua creme de ciocolata (ganache)
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permis

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: