Tort cu doua creme de ciocolata PrecedentulUrmătorul DesertUșor1 h 30 m Trimite unui prieten Printează pagina Adresează o întrebare autorului Postează o poză cu rețeta gătită de tine Ingrediente 8 Ingrediente blat: * 9 oua * 225 gr. zahar * 1 plic si jumatate(60 gr.) budinca de cicolata * 30 gr. cacao * 150 gr. faina * 1 1/2 lingurita praf de copt Pentru mause de ciocolata: * 300 ml. frisca lichida * 300 gr. ciocolata cu lapte sau amaruie Ciocolata se rupe bucati,se adauga frisca lichida si se pun pe baie de aburi pina se topeste ciocolata.Se lasa la racit,iar dupa ce s-a racit se bate bine cu mixerul. Pentru crema de ciocolata alba: * 300 gr. ciocolata alba * 100 gr. unt nesarat * 9 linguri de frisca lichida Se pune ciocolata si frisca pe baie de aburi sa se topeasca,iar dupa aceea se lasa la racit.Untul se bate spuma si se pune ciocolata racita si se bate in continuare cu mixerul.Rezulta o crema fina de ciocolata. Pentru sirop: * 400 ml. apa * 200 gr. zahar * 2-3 plicuri capucino de ciocolata * rom Zaharul se face caramel,se pune apa si se lasa la fiert pina se topeste zaharul.Se ia de pe foc si se pune plicurile de capucino si rom dupa gust. Glazura: * 200 gr. ciocolata * 200 ml. frisca Se topesc pe baie de aburi,iar cind s-a racit se pune peste tort.