Petitchef

Tort cu crema caramel si nuca

Desert
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
8 oua

8 linguri zahar

8 linguri faina


un plic praf de copt

6 albusuri,

6 linguri zahar,

6 liguri nuca macinata,

2 linguri faina

300 g zahar

500 ml lapte

5 galbenusuri

4 linguri de faina

un pachet de unt

100 g nuca

zaharul se caramelizeaza pe foc,

250 ml lapte cald,

Preparare

  • Se bat albusurile spuma ,se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se topeste, se pun si galbenusurile, apoi faina, cacaua si praful de copt. se coace si cand s-a racit se taie in doua pe orizontala si se insiropeaza.
  • Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga nuca si faina. se coace la foc potrivit.
  • Separat galbenusurile se freaca cu faina, se pune laptele ramas si se toarna usor in siropul de zaharul ars, amestecand incontinuu sa nu se formeze cocoloase. Se lasa pe foc mic pana se formeaza o crema groasa si da la racit. Cand e rece se mixeaza bine cu untul, se adauga si nuca.
  • Pt ornat folosit 400ml frisca mixata cu zahar pudra si un plic de zahar vanilat.( macin deodata cu zaharaul si vanilia)
  • Asamblare: blat I, crema, blat II, crema ,blat I, crema, ornat cu frisca

Poze

Tort cu crema caramel si nuca, poza 1Tort cu crema caramel si nuca, poza 2Tort cu crema caramel si nuca, poza 3Tort cu crema caramel si nuca, poza 4Tort cu crema caramel si nuca, poza 5Tort cu crema caramel si nuca, poza 6Tort cu crema caramel si nuca, poza 7Tort cu crema caramel si nuca, poza 8Tort cu crema caramel si nuca, poza 9Tort cu crema caramel si nuca, poza 10Tort cu crema caramel si nuca, poza 11Tort cu crema caramel si nuca, poza 12Tort cu crema caramel si nuca, poza 13



Comentarii (16):

AliBth, 02/11/2013

Am facut prima data crema caramel... nu am tehnica (inca) si au ramas cocoloase de galbenus cu faina, dar cand am pus untul si am amestecat cu mixerul, s-au mai rarit si plus nuca macinata, nu s-au mai vazut; acum placinta e la rece; am lins oala in care am facut crema; foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/01/2014

RETETA DE NOTA 10

(0) (0) Abuz
14/01/2014

Sper sa fie delicios in curand o sa-fac!!!!

(0) (0) Abuz
06/01/2014

Foarte bun,mi-a lasat gura apa

(0) (0) Abuz
02/01/2014

F.bun si eu l-am facut

(0) (0) Abuz
11/12/2013

Delicioasa o sa o fac de sarbataori incercatisi voi

(0) (0) Abuz
27/11/2013

Arata foarte frumos

(0) (0) Abuz
15/10/2013

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
26/05/2013

Zz

(0) (0) Abuz
11/03/2013

Este foarte buna asa si decorul

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos Petitchef
Tort cu nuca de cocos Petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort de post cu blat de mere si crema caramel
Tort de post cu blat de mere si crema caramel
4 porții
1h40m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si crema caramel
Tort cu ciocolata si crema caramel
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort cu crema caramel lissa
Tort cu crema caramel lissa
6 porții
1h10m
Foarte ușor
3.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeNuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeDeserturi cu nuca de cocosDeserturi cu nuca de cocosCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: