Petitchef

TORT CU CIOCOLATA SI CREMA CARAMEL

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Crema:

Sirop:

Glazura:

Preparare

  • Coacem 25-30 de minute la foc mediu intr-o forma de tort cu pereti detasabili cu diametrul de 26 cm.
    Crema:caramelizam cele 7 linguri de zahar,adaugam laptele fierbinte, amestecam pana se topeste caramelul si adaugam amidonul dizolvat in putin laptele amestecand continuu.
  • Mai fierbem 3-4 minute pana se ingroasa putin..Lasam sa se raceasca 5 minute si adaugam gelatina inmuiata in apa rece si o jumatate de fiola de esenta de vanilie..Batem frisca si o adaugam la caramelul pregatit inainte cand acesta este complet rece.
  • Pentru sirop caramelizam zaharul,adaugam apa si fierbem pana la dizolvarea caramelului;lasam sa se raceasca.
  • Cand blatul este rece il taiem in jumatate si asamblam tortul.Asezam prima parte de blat in forma in care l-am copt si insiropam cu jumatate din sirop,punem si toata crema,apoi al doilea blat,insiropam cu restul de sirop.
    Dam la rece 1 ora si desfacem peretii formei.
  • Pregatim si glazura,ciocolata impreuna cu laptele o topim la baie de abur sau la microunde si glazuram tortul.
  • Lasam un pic sa se intareasca glazura si decoram cu ciocolata alba topita dupa imaginatia fiecaruia.


Poze

TORT CU CIOCOLATA SI CREMA CARAMEL
TORT CU CIOCOLATA SI CREMA CARAMEL - poza 2
TORT CU CIOCOLATA SI CREMA CARAMEL - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

05/06/2012

Arata super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează