Petitchef

Tort de afine

Desert
8 porții
30 min
3 ore
Ușor
Un tort racoros si foarte usor de pregatit.Ideea mi-a venit in timp ce eram la piata si am vazut afinele si o gramada de alte fructe proaspete si delicioase. Fiind si foarte cald acest tort m-a scutit de a mai porni cuptorul dar am reusit totusi sa le ofer alor mei un desert bun si racoros…de vara

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru blat:

350 gr biscuiti simpli

200 gr unt topit


Pentru crema:

800 ml iaurt cu 0% grasimi

500 gr afine proaspete

200 gr zahar

3 plicuri zahar vanilat

coaja rasa de la o lamaie

8 foi de gelatina

500 ml frisca lichida

Preparare

  • Blatul s-a facut foarte simplu si rapid,biscuitii i-am rupt bucati mici si i-am bagat in blender pentru a-i faramita,apoi am pus peste ei untul topit 30 secunde in cuptorul cu microunde si am amestecat pana cand s-a omogenizat totul.

    Am asezat blatul astfel obtinut in forma de tort,am nivelat si l-am bagat la frigider.
  • Pentru crema am pus intr-o cratita 200 gr zahar si 50-60 ml apa (am pus asa la ochi,nu am masurat) si am asezat cratita pe foc pana cand zaharul s-a topit si s-a format un sirop,am adaugat apoi afinele si am lasat la fiert.

    Am luat un blender de mana si am zdrobit afinele din cratita dar nu uniform as spune pentru ca imi doream ca atunci cand se va manca tortul sa se simta si fructele.
  • Cand afinele cu siropul de zahar au inceput sa fiarba am adaugat iaurtul si am mai lasat cateva minute pe foc.Intre timp intr-un castron cu apa rece am inmuiat foile de gelatina si apoi le-am adaugat peste compozitia care fierbea.

    Am luat cratita de pe foc,am adaugat coaja rasa de la lamaie si am lasat-o la racit,iar mai apoi am amestecat-o cu frisca pe care am batut-o pana cand s-a intarit.

    Toata aceasta compozitie am turnat-o mai apoi peste blatul de biscuiti si am dat totul la frigider pentru 2-3 ore.

    Dupa ce compozitia s-a intarit complet,am decorat tortul cu frisca si cateva afine.

    Pofta mare!

Poze

Tort de afine, poza 1Tort de afine, poza 2

Întrebări:




Comentarii (22):

21/07/2014

Voi repeta si anul acesta tortul.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
gabrielacuisine
gabrielacuisine, 08/07/2013

Draga Dana, tortul este excelent! ;-), acum, fie vorba intre noi, ai topit untul la microunde si asta chiar ca e bomboana de pe coliva :-))))! sunt atatia care comenteaza aiurea, nu preciaza nimik din ce scrii sau macar ideea tortului, nu obliga nimeni pe nimeni sa folosesti microundele, poti topi untul si pe aragaz ca doar nu toata lumea e de acord cu asa ceva, asa cum exista oameni care beau cafea si altii care nu beau cafea si exmplele pot continua. Felicitari pentru reteta!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
danaszocs
Răspuns danaszocs:

Multumesc!!
Eu zic ca ipocritii sa isi vada de trebuirile lor,retetele facute de mine sunt pentru cei dragi mie,faptul ca am bagat cateva secunde un unt in microunde...sa fim seriosi,altii fumeaza de rup,beau bere si alte cele si nu mai le e frica de moarte :)) eu am scris reteta cum am facut-o eu ,sincer,parerile lor ma intereseaza foarte putin inspre DELOC !! asa ca...sa si le pastreze pentru ei ! Nici unul din cei care scrie comentarii rautacioase pe aici nu ma va invata vreodata sa gatesc sau sa fac ceva asa ca...sa-si pastreze parerile :))
O zi frumoasa si multumesc pt mesaj!

07/07/2013

O culoare excelenta si gustul trebuie sa fie fabulos

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/07/2013

Fffooarte buuun!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/07/2013

EXCELENTA RETETA!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/12/2015

Daca ai fiert afinele, ai distrus cea mai mare parte din vitamine si enzime. Cel mai bine era sa mananci afinele proaspete cu biscuiti, fara unt si fara zahar. Sau faceai afine cu iaurt, sanatos, simplu si bun!

(0) (0) Abuz
22/07/2014

Imi plac foarte mult afinele, asa ca voi incerca aceasta reteta, chiar folosind microundele!!! Referitor la comentariile rautacioase ce se trimit!"Ca romanu nu-i nici-unu!!!"Noi daca auzim, ca in strainatate(indiferent in ce tara!) se mananca cu lingura ceva ..... noi mancam cu polonicul!Cine mai poate garanta ca ce mancam noi azi este BIO???Cand aerul este extrem de poluat cu tot felul de compusi chimici in urma experientelor care se fac in locuri pe care nici nu le imaginam...

(0) (0) Abuz
17/07/2013

Super

(0) (0) Abuz
08/07/2013

Cred ca este usorsi racoritor,bravo pt noua reteta

(0) (0) Abuz
08/07/2013

Super

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2h40m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort negresa cu dulceata de afine - de post
Tort negresa cu dulceata de afine - de post
5 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu crema de vanilie si afine
Tort cu crema de vanilie si afine
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu afine de padure
Tort cu afine de padure
8 porții
5h50m
Ușor
3.7 / 5

Rețete

Articole conexe

O ceasca de sanatate – o ceasca de afine!O ceasca de sanatate – o ceasca de afine!Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadeleCe putem pregati cu afine?Ce putem pregati cu afine?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: